Progovorio čovjek iz sjene i raskrinkao Schumachera: "Nikad nije bio tu za mene, nisam želio moliti"

Rubens Barrichelo se oglasio

Progovorio čovjek iz sjene i raskrinkao Schumachera: "Nikad nije bio tu za mene, nisam želio moliti"

M. Šljivak

Legendarni brazilski vozač Formule 1 Rubens Barrichello govorio je u jednom podcastu o svom odnosu s najvećim svih vremena Michaelom Schumacherom. Nije Brazilac štedio čuvenog Nijemca i jasno ističe kako Michael nikada nije bio tu za njega.

Rubens Barrichello imao je veliku karijeru u Formuli 1, ali svijet ga je zapamtio kao drugog vozača Ferrarija u periodu od 2000. do 2006. godine.

Barrichello je bio u sjeni Michaela Schumachera, a godinama kasnije govori kako njemačku legendu apsolutno niko nije zanimao i da nikada nije imao nikakvu podršku od njega.

"Uvijek sam lako sticao prijatelje i sa svim kolegama sam imao dobre odnose. Međutim, Michael me nikad nije podržavao, nikad nije bio tu da ponudi pomoć, a ja ga nikad nisam želio ni moliti", priča Barrichello i nastavlja:

"Sve je s Michaelom bilo drugačije. Dosta puta smo imali sastanak, da bi na kraju još jedan održan samo s njim. Shvatio sam da je to ustvari njegov tim".

Oglasi

Na Velikoj nagradi Austrije 2002. godine Jean Todt mu je naredio da propusti Schumachera ispred sebe. Brazilac je prvo odbio, a zatim je to ipak učinio u posljednjem krugu. Plašio se otkaza i nije želio da se pojavi u javnosti.

"Sišao sam s podijuma, nisam bio dobro i nisam želio pričati s medijima. Povraćao sam, kiptio sam od bijesa", govori Barrichello.

Špekulisalo se da po ugovoru ne smije ništa javno iznositi o dešavanjima u timu. Barrichello odbija takve navode.

"Ništa o tome nije pisalo u ugovoru. Prihvatio sam mnoge stvari, dosta toga sam i odbio. Šest godina sam čekao svoj trenutak. Michael je bio tu već dugo, imao je više iskustva u ekipi i Todt ga je smatrao svojim sinom", rekao je Barrichello.

Brazilski vozač je karijeru u Formuli 1 počeo 1993. godine u Jordanu. Karijera mu je trajala sve do 2011. godine, a pored Jordana i Ferrarija vozio je još Stewart Ford, Hondu, Brawn i Williams.

U karijeri je Rubens Barrichello pobijedio ukupno 11 puta, a da nije bio u sjeni Michaela Schumachera, ta brojka bi sigurno bila još veća.

Michael Schumacher već je 10 godina van javnosti. On je doživio tešku nesreću na skijanju u Francuskoj i nisu poznati detalji oko njegovog zdravstvenog stanja.

Top Komentari

E.Car
Kompleksaš
0 0
C.Banks
Rubens je bio prosječan vozač, nešto ko danas Sergio Perez. Znači Šumi ga derao u svim segmentima, logicno da mora bit timski vozač
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi