Odličan vikend Dine Beganovića u Monte Carlu, momak porijeklom iz BiH u borbi za titulu prvaka!
Foto: nordphoto/GmbH/Hasan Bratic

Nije bio na postolju, ali je upisao važne bodove

Odličan vikend Dine Beganovića u Monte Carlu, momak porijeklom iz BiH u borbi za titulu prvaka!

Endin Čaušević

Utrkom Formule 3 počeo je najuzbudljiviji dan vikenda u Monte Carlu, a naravno šlag na tortu bit će utrka Formule 1. U centru pažnje našao se Dino Beganović koji je ovog vikenda bio odličan na jednoj od najzahtjevnijih staza u sezoni, te je došao do važnih bodova kojima je ostao u utrci za prvaka ove kategorije.

U utrkama Formule 3 gledali smo pravi haos jučer i jutros, te je sigurnosno vozilo često izlazilo na stazu, ali ono što je najbitnije na kraju nije bilo nekih ozbiljnijih incidenata.

Jučer se vozila sprint utrka u kojoj je pobijedio bugarski vozač Nikola Tsolov koji vozi za ekipu ART Grand Prixa, te se u cijelom jučerašnjem haosu najbolje snašao i zasluženo ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri.

Na podijumu su se našli još Tramnitz i Van Hoepen, a švedski vozač porijeklom iz naše zemlje Dino Beganović završio je na sedmoj poziciji u sprint utrci koja mu je donijela nove bodove.

Beganović je startao upravo sa sedme pozicije i nije uspio da napreduje, ali sigurno da pored cijelog haosa i odustajanja na kraju itekako može biti zadovoljan svojom pozicijom i novim bodovima.

I jutros smo vidjeli veliku borbu u glavnoj utrci Formule 3, a slavio je Gabriele Mini koji je imao pole poziciju. Italijan je došao do velike pobjede u Monte Carlu kojom je preuzeo lidersku poziciju u ukupnom poretku.

Oglasi

Drugo mjesto pripalo je Mansellu, dok je treći bio Browning koji u stopu prati Minija u borbi za prvaka Formule 3.

Što se tiče Beganovića on je imao šesto mjesto na gridu koje je na kraju uspio da zadrži. Šveđanin bh. korijena nije uspio da se uključi u borbu s vodećom grupom, te je na stazi koja ne nudi mnogo prestizanja uspio na kraju da zadrži šesto mjesto.

Sedmim i šestim mjestom u dvije utrke u Monte Carlu Beganović itekako može biti zadovoljan jer je napredovao u ukupnom poretku, te je jasno da će do kraja sezone imati priliku da se bori i za titulu prvaka Formule 3.

Mini je prvi u poretku sa 72 boda i ima četiri boda više od Browninga. Treći je Fornaroli koji nije previše briljirao u Monte Carlu, te ima 64 boda. Beganović je izbio na četvrto mjesto sa 58 bodova i nastavio je da vozi u odličnoj formi.

Naredni vikend Formule 3 čeka nas idućeg mjeseca u Barceloni gdje ćemo ponovo gledati dvije utrke. Vikend počinje 21. juna, a glavna utrka na rasporedu je 23. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi