Vikend karijere za Georga Russella
FOTO: EPA

VN Brazila će mu zauvijek ostati u sjećanju

Vikend karijere za Georga Russella

H. Zilić

Vožena je predzadnja utrka Formule 1 za ovu sezonu. Vozila se VN Brazila ne legednarnom Interlagosu koja će u fenomenalnom sjećanju stati britanskom vozaču Georgu Russellu.

Vozač Mercedesa je stigao do prvog trijumfa u karijeri u Formuli 1.

Russell je vozio sjajnu utrku i potvrdio vikend za pamćenje koji mu je sigurno najdraži u životu u to nema sumnje.

Odličan vikend za Mercedes potvrdio je Lewis Hamilton osvajanjem drugog mjesta, dok je treće mjesto pripalo vozaču Ferrarija Carlosu Sainzu.

Drugi vozač Ferrarija Charles Leclerc utrku je završio na četvrtoj poziciji.

Loš vikend su imali Max Verstappen i Sergio Perez u Red Bullo okončavši VN Brazila na šestoj, odnosno sedmoj poziciji.

Fernando Alonso je pokazao da je veliki majstor, iskusni Španac je u bolidu Alpine stigao do pete pozicije.

Osmo, deveto i deset mjesto i bodove osvojili su Esteban Ocon u Alpini, Valteri Bottas u Alfa Romeu i Lance Stroll u Aston Martinu.

Od ranije je poznato da je Max Verstappen odbranio titulu prvaka svijeta, dok je Red Bull osvojio titulu u konstruktorima.

Posljednja utrka u sezoni Formule 1 vozi se naredne sedmice, a na rasporedu je VN Abu Dhabija na veoma atraktivnoj stazi.

Top Komentari

C.Banks
Ovo je dokaz kakav je Hamilton sedmerostruki šampion, došao momak i pomeo ga i to u debitantskoj sezoni za novi tim. Nevjerovatno
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi