Albon imao udes u Australiji, a onda Williams donio odluku koja je nezapamćena u Formuli 1
FOTO: EPA

Vidjet ćemo kakve će reakcije biti u narednim danima

Albon imao udes u Australiji, a onda Williams donio odluku koja je nezapamćena u Formuli 1

H. Zilić

Najbrži cirkus na svijetu Formula 1, stigao je do treće stanice u ovoj sezoni, a najbolji vozači svijeta nalaze se u Australiji gdje se ovaj vikend vozi Velika nagrada Australije na legendarnom Melbourne parku.

Program je počeo sa dva treninga gdje su najbrži bili Charles Leclerc u Ferrariju i Lando Norris u Mclarenu, ali treninge je obilježio i udes Alexa Albona.

Vozač Williamsa je u jednom brzom krugu izgubio kontrolu nad bolidom u jednoj od oštrih krivina, udario je u zaštitnu ogradu, ali na sreću prošao je bez teže povrede.

Bolid je imao vidna oštećenja, ali iz Williamsa su javili odmah da je Albon dobro i spreman za nastavak trkačkog vikenda. Zbog sigurnosti, odmah je ukazana lječnička pomoč, odrađene su dodatne pretrage i sa Albonom nije bilo nikakvih problema.

Oglasi

Presedan Williamsa

Nakon udesa kojeg je imao Albon u Williamsu su donijeli presedan u Formuli 1 i nevjerovatnu odluku.

Naime, Albon će takmičenje u Australiji u bolidu klupskog kolege Logana Sargeanta koji tako neće nastupati u kvalifikacijama i utrci.

Williams nije imao treći bolid u Melbourneu, a smatraju da Albon ima veće šanse da dođe do bodova od Sargeanta.

Nevjerovatna odluka s kojom se navodno složio i drugi vozač Wiliiamsa Logan Sargeant koji će tako utrku posmatrati iz boksa.

Williams je potvrdio da nisu u Australiju dovezli treći bolid za ovakve slučajeve, a zahvalio se Loganu što je mirno prihvatio odluku, ali pitanje je šta će na kraju biti i kakve će ovo reakcije izazvati unutar tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti