Adnan Ćatić se vraća u ring
Foto - EPA

Zakazan meč

Adnan Ćatić se vraća u ring

M. Šljivak

Njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić (Felix Sturm) vraća se u ring.

Nekadašnji prvak svijeta će nakon četverogodišnje pauze i brojnih problema sa zakonom ponovo ući u ring, a borba mu je zakazana za 19. decembar.

"Sa Universumom se vraćam svojim korijenima i spreman sam da ponovo krenem naprijed ka vrhu svijeta", poručio je Ćatić za Bild.

Još uvijek nije poznat protivnik za 41-godišnjeg boksera. Uskoro će njegovo ime biti poznato, a meč će biti održan u 10 rundi.

Ćatić je pet puta bio svjetski prvak u srednjoj i supersrednjoj kategoriji, a u karijeri je na omjeru od 40-6-3. Posljednji meč je odradio 2016. godine kada je uzeo pojas WBA prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji savladavšli Fedora Chudinova.

Potom su krenuli brojni problemi sa zakonom. Optužen je za doping, a zatim i za utaju poreza zbog koje je osuđen na tri godine zatvora.

Ipak, nakon osam mjeseci iza rešetaka pušten je na slobodu jer je u toku žalbeni proces na ovu presudu.

Top Komentari

Hakkinen
Adnane Ćatiću ( šta god neko mislio imam pravo na svoje mišljenje) sretno ti bilo Hercegovac naš i želim ti svu sreću svijeta i da se vratiš jači nego ikad! Ono što te ne ubije samo te ojača ( znam iz iskustva). Lp
5 2
SeoRusilac
Sretno Felixe
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi