Veliki potpis bh. borca: Ahmed Vila novi član KSW-a
Foto - Oktagon MMA

Nakon serije pobjeda

Veliki potpis bh. borca: Ahmed Vila novi član KSW-a

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih bh. boraca Ahmed Vila (27) novi je član poznate poljske promocije KSW. Potpis je ozvaničen od strane ove MMA organizacije.

Fenomenalni MMA borac Ahmed Vila od danas je član jedne od najboljih evropskih promocija, poljskog KSW-a.

Vila je stavio potpis na ugovor s ovom organizacijom i to nakon što je iz nepoznatih razloga organzacija Oktagon spriječila njegov napad na titulu lake kategorije, što je bio razlog njegovog velikog nezadovoljstva.

Ahmed će si u KSW-u boriti u kategoriji do 70 kilograma. Titulu trenutno drži sjajni Francuz Salahdine Parnasse i vidjet ćemo kada će 27-godišnji Sarajlija debitovati na velikoj sceni.

"Uzbuđen sam zbog potpisa za KSW. Želim se zahvaliti promociji Oktagon za lijepo iskustvo. Uvjeren sam da sam zaslužio napad na titulu, ali nije se ostvarilo. Bez obzira na to ponosan sam što sam se borio u njihovom kavezu i možda se sretnemo ponovo. Želim im sve najbolje i vjerujem da će postati jedna od najboljih promocija u Evropi".

Oglasi

"KSW je novo poglavlje u mojoj karijeri i jedva čekam nove izazove. Konkurencija ej jaka i morat ću raditi jače nego ikad da se dokažem na velikoj sceni. Vjerujem odlukama menadžera i dosad su mi karijeru vodili u pravom smjeru", saopštio je Ahmed Vila.

Vila je u nizu od četiri pobjede u mečevima ukojima je izgledao zaista sjajno. Nije to prošlo nezapaženo i potpis za KSW je svakako velika stvar za MMA scenu u Bosni i Hercegovini.

Bh. borac je proteklih nekoliko sedmica proveo u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je odradio pripreme i to bi moglo značiti da mu se uskoro sprema debi u KSW-u.

Ahmed je u karijeri odradio ukupno 16 borbi i na omjeru je od 11 pobjeda, četiri poraza i jednog no contest meča.

Pod ugovorom s KSW-om do prošle godine je bio jedan od najboljih boraca svijeta, Bosanac Roberto Soldić, a tu su još Darko Stošić, Ivan Erslan, te brojna druga poznata imena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi