Aleksandar Rakić dobio 'siću' za nastup na UFC 300!
Aleksandar Rakić mora ponovo graditi put ka vrhu Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports/Sipa / Pixsell)

Skroman iznos u odnosu na druge

Aleksandar Rakić dobio 'siću' za nastup na UFC 300!

Midhat Šljivak

Srpski borac Aleksandar Rakić doživio je poraz u povratničkom meču. U Las Vegasu na UFC 300 nokautirao ga je Jiri Prochazka, a 'Raketa' se ne može pohvaliti ni nekom značajnom zaradom za ovu borbu.

Aleksandar Rakić se nakon dvije godine i teške povrede koljena vratio u oktagon. Prethodnog vikenda je u Las Vegasu rukavice ukrstio s nekadašnjim šampionom UFC-ove poluteške kategorije Jirijem Prochazkom.

Imao je Srbin dobro otvaranje borbe. Nekoliko puta je dobro uzdrmao rivala, no u drugoj rundi češki borac je nanio značajnu štetu Rakiću koji je završio na podu i sudija je prekinuo meč.

Rakić je u ovoj borbi zaradio 'skromnu' cifru. Ugovor s UFC-om očigledno mu ne donosi previše novca, pa je doslovno više uložio nego što je dobio.

Prema određenim izvorima bliskim UFC-u i ljudima koji se bave isplatama boraca, Rakić je za meč inkasirao samo 74.000 dolara. Kada se uključe porezi i razni drugi troškovi, može se reći da je srpski borac skromno zaradio od ovog meča.

Oglasi

On na UFC 300 bio među najslabije plaćenim borcima. Manje novca od njega uzeli su tek Cody Brundage (64.000) i Diego Lopes (62.500).

Dosta je onih koji su s milionskim iznosima otišli kući. UFC šampion lake kategorije Alex Pereira uzeo je 2.8 miliona, sličnu cifru je dobio i Max Holloway, a milione su od borbe zaradili Justin Gaethje (2.3) i Zhang Weili (2.25).

Protivnik Aleksandra Rakića Jiri Prochazka kući u Češku nosi 512.000 dolara od borbe i dodatnih 300.000 bonusa za nokaut.

Rakić sportski čestitao protivniku

Aleksandar Rakić doživio je četvrti poraz karijere (14-4), a nakon njega je sportski čestitao protivniku.

Oglasi

"Čestitke Jiriju. Vratit ću se", poručio je srpski MMA borac.

Nema dileme da 32-godišnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine ima šta još pokazati. U najboljim je godinama i još je prvi vrhu kategorije.

Ipak, poraz ga je udaljio od cilja što je bila titula prvaka poluteške kategorije. Morat će ponovo graditi put prema vrhu i vidjet ćemo ko će mu biti novi rival.

Rakić definitivno ima ogroman kvalitet. Svi nestrpljivo čekaju da ga do kraja ispolji i da pokaže kako Balkanci znaju udariti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi