Filip Hrgović poručio cijelom svijetu: "Spreman sam za borbu sa svima, taj čovjek mi je za doručak"

Poruka za Andersona

Filip Hrgović poručio cijelom svijetu: "Spreman sam za borbu sa svima, taj čovjek mi je za doručak"

Midhat Šljivak

Filip Hrgović lagano je večeras u Rijadu pobijedio Australca Marka de Morija. Hrvatski teškaš je posao završio u prvoj rundi tehničkim nokautom i opravdao je ulogu favorita.

Filip Hrgović uspješno je odradio meč za zagrijavanje. Mark de Mori je za njega bio lagan izazov, a nakon meča El Animal je istakao kako je ovakav rasplet situacije i očekivao.

"Da budem iskren, ovo sam očekivao. Ovo je bila borba za zagrijavanje, sada se radujem borbi za titulu u budućnosti", rekao je Hrgović.

Zahvalio se Hrgović protivniku što je prihvatio ovu borbu. Mnogi nisu željeli biti oči u oči s El Animalom.

"Hvala mu i njegvom timu što je prihvatio borbu. Hvala Saudijskoj Arabiji na svemu, ovo je što boksu treba i drago mi je što sam dio ovoga. Spreman sam za titulu."

Oglasi

Kao obavezni IBF izazivač hrvatski bokser će imati šansu da se bori za titulu prvaka svijeta u 2024. godini. Protivnika će uskoro saznati.

"IBF je naredio da sam naredni u redu za titulu. Trebao bih se boriti protiv pobjednika meča Usyk-Fury, a ako odustanu od pojasa, onda se borim protiv nekog drugog".

Amerikanac Jared Anderson je potencijalni rival. Hrgović smatra da mu nije baš pametno da osjeti njegovi pesnice.

"Jared Anderson je za doručak, nije mu pametno da se bori sa mnom. Svejedno mi je ko će biti tu. Može biti bilo ko, Joshua, Wallin, Frank Sanchez, spreman sam za borbu sa svima. Titula je sljedeća", poručio je Hrgović.

Oglasi

El Animal je sada na omjeru od 17-0, a večerašnja pobjeda mu je 14. nokautom.

Ko je Jared Anderson?

Jared Anderson je 24-godišnji američki teškaš koji je trenutno vlasnik WBO internacionalne titule.

Kao i dobar dio boraca kojima se gradi karijera i on je za sada neporažen. Imao je 16 borbi i svih 16 je dobio. Samo jedan meč završio je odlukom sudija.

Od poznatijih imena odlukom sudija je pobijedio Charlesa Martina, a u petoj rundi je nokautirao Andriya Rudenka.

Mnogi predviđaju da bi upravo on mogao biti novi američki zlatni dečko. Međutim, tek treba da odradi prave izazove u karijeri, a borba s Filipom Hrgovićem sigurno bi bila jedna od njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi