Filip Hrgović gleda kako mu ispred nosa nestaju milioni dolara: Hrvat je žestoko 'nokautiran'
Anthony Joshua traži velike borbe i očigledno Filip Hrgović nije među kandidatima koje želi u ringu

El Animal u nezgodnoj situaciji

Filip Hrgović gleda kako mu ispred nosa nestaju milioni dolara: Hrvat je žestoko 'nokautiran'

Midhat Šljivak

Filip Hrgović obavezni je izazivač za pojas IBF šampiona svijeta teške kategorije i Hrvat će ove godine napasti pojas i to će biti veliki dan za sport u ovoj zemlji. Ipak, El Animal je zbog razvoja situacije u svijetu boksa ostao bez miliona dolara jer bi mogao ostati bez velike borbe u ovoj godini.

Najbolji hrvatski bokser Filip Hrgović morat će barem nekoliko mjeseci sačekati borbu za pojas prvaka svijeta teške kategorije. Izgledno je da će ga to čekanje koštati gubitka miliona dolara, osim ako El Animal ne napravi presedan i sačeka barem osam ili devet mjeseci za borbu protiv Anthonyja Joshue.

Kompletnu situaciju za Hrgovića zakomplikovala je vijest da se Anthony Joshua u martu bori s nekadašnjim MMA šampionom Francisom Ngannoum. Ta borba će završiti sezonu boksa u Saudijskoj Arabiji.

Planirao je hrvatski bokser spektakularni obračun s Joshuom. U tom meču bi ulog bio IBF pojas, ali bi i isplata bila ogromna jer bi El Animal kući otišao minimalno s 10 miliona dolara na računu.

Ipak, kako je AJ odabrao Ngannoua, Hrgović će za protivnika morati odabrati nekog drugog. Nijedna borba mu neće donijeti toliko novca, ali bi imao mnogo veću šansu da osvoji pojas prvaka svijeta.

Oglasi

On bi na kraju i mogao prihvatiti 'manji' meč za titulu. Suludo je vjerovati da će ostati neaktivan barem još osam ili devet mjeseci kako bi se suočio s Joshuom i mnogo je realnije vjerovati da će Hrga u ring već u maju ili junu.

Lista protivnika spala je na dva imena. Za sada najbolje kotira Amerikanac Jared Anderson (16-0), a tu je i nekadašnji šampion Joseph Parker, koji dolazi iz spektakularne pobjede nad Deontayjem Wilderom.

Hrgović sada čeka 17. februar i borbu za apsolutnog prvaka svijeta između Oleksandera Usyka i Tysona Furyja. Pobjednik ima obavezu da se suoči s njim, no izvjesno je da će se odreći IBF pojasa zbog međusobnog revanša.

IBF će odmah nakon toga narediti borbu Hrgovića i narednog izazivača na listi. S obzirom na to da je Joshua iza njega, a da već ima meč, El Animal će po svemu sudeći dobiti neko manje ime i račun mu se neće napuniti milionima dolara.

Oglasi

Anthony Joshua želi Furyja ili Usyka

Anthony Joshua je najavio kako ima namjeru izazvati Tysona Furyja ili Oleksandera Usyka nakon njihovih međusobnih borbi.

Britanski bokser tvrdi da je spremniji nego ikad, želi ponovo postati šampion svijeta, a cilja velike borbe u budućnosti. Prvi na listi su mu Tyson Fury i Oleksander Usyk, od kojeg je već dva puta izgubio.

Sada je AJ uvjeren da bi protiv Usyka bila treća sreća. Smatra da ima rješenje i za Furyja i rado će nekog od njih dočekati u ringu nakon međusobnih mečeva.

Ne bježi Joshua ni od Hrgovića. Moguće je da do kraja godine i odrade meč za IBF naslov, ako ga Hrvat bude imao u svojim rukama, pa bi potom Britanac napao pobjednika meča Usyk - Fury za apsolutnog prvaka.

Dosta je raznih kombinacija u teškoj kategoriji. Međutim, Hrgović je stavljen po strani, nije čovjek kojeg vole vidjeti u ringu, ali za tešku kategoriju je trenutno neizbježan problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti