Američki idiot protivnika muslimana gađao svinjetinom: "Nije mi žao"

Užasna scena

Američki idiot protivnika muslimana gađao svinjetinom: "Nije mi žao"

Midhat Šljivak

YouTuber Alex Stein i zvijezda Tik Toka Mo Deen trebali su se boriti na meču poznatih ovog vikenda, ali je borba otkazana nakon što je Amerikanac bacio svinjetinu na protivnika koji je musliman. Organizatori su reagovali i Stein je izbačen iz organizacije Misfits Boxing.

Pravi skandal napravio je YouTuber Alex Stein (36) koji se ovog vikenda trebao boriti protiv Tik Tokera Mo Deena. On je na protivnika, koji je musliman, odlučio baciti kobasice od svinjetine.

Dobro je poznato kako je svinjetina u islamu zabranjena. Stein, koji je i ozbiljan desničar, odlučio je da na vjerskoj osnovi uvrijedi protivnika i odlučio je da ga gađa svinjećim mesom.

"Voliš svinjetinu je li tako? Mislim da su ove halal", vikao je Stein i nastavio je pričati da bi trebao pojesti viršlu dok je Mo Deen pokušao da ga se domogne i da mu promijeni izgled lica.

"Voliš li slaninu? Hajde Mo! Ne plašim se. Tu sam, prebit ću te u subotu. Dobro došao u Ameriku. To ovdje jedemo, moraš se prilagoditi", govorio je Stein provocirajući protivnika.

Oglasi

Na kraju je organizacija Misfits Boxing odlučila raskinuti ugovor s YouTuberom. Za njega više nema mjesta ovdje.

"Zbog svega što se desilo Alex Stein je uklonjen s popisa borbi", napisali su iz organizacije uz poruku Steinu.

"Gospodine Stein, vaš ugovor je raskinut jer ste bacajući kobasice na protivnika Mohameda Kubbu ugrozili ugled i reputaciju svih koji vode organizaciju".

Stein se oglasio i tvrdi da mu nije žao. Također, navodi da je meso bilo od ćurke.

"Ne žalim zbog onog što sam napravio, ali mi je žao ljudi koji neće biti u prilici da gledaju meč. Meso je bilo od ćurke, a ne od svinje", poručio je on.

Borba je u svakom slučaju otkaza. Alex Stein je dobio otkaz i neće više učestvovati u projektima Misfits Boxinga.

Oglasi