Omiljeni debeljuca se vraća u borbi titana: Ispred njega je zvijer od preko 150 kilograma
Andy Ruiz JR i Jarrell Miller dogovrili meč za august (Foto: AFP)

Meč u augustu

Omiljeni debeljuca se vraća u borbi titana: Ispred njega je zvijer od preko 150 kilograma

Midhat Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije Andy Ruiz Junior vratit će se u ring u mjesecu augustu, a po prvi put će ispred sebe imati nekog ko je teži od njega. Rival će mu biti Jarrell Miller.

Andy Ruiz Junior stekao je veliku slavu kada je 1. juna 2019. godine u čuvenom Madison Square Gardenu nokautirao Anthonyja Joshuu i postao je prvak svijeta teške kategorije.

Međutim, slava i novac koje mu je donijela šampionska titula napravili su od njega drugog čovjeka. Ugojio se kao nikad, vagao je navodno i više od 140 kilograma u jednom trenutku, te je izgubio pojaseve nekoliko mjeseci kasnije u revanšu koji je odrađen u Saudijskoj Arabiji.

34-godišnjak od poraza koji se desio 7. decembra 2019. godine nije bio previše aktivan. Odradio je dvije borbe u kojima je pobijedio Chrisa Arreolu i Luisa Ortiza, no od posljednje borbe prošlo je više od godinu i po dana.

Sada je konačno došao red na povratak. Navodno je dogovoren njegov meč protiv još jednog ogromnog dečka - Amerikanca Jarrella Millera.

Bit će to definitivno jedna od 'najtežih' borbi ikad. Ruiz je navodno smršao u proteklim mjesecima, no i dalje ima barem 120 kilograma.

Oglasi

Po prvi put će s druge strane imati čovjeka koji je znatno teži od njega. Amerikanac Jarrell Miller je na posljednjem meču, kojeg je u decembru odradio protiv Daniela Duboisa imao čak 151 kilogram.

Bit će to definitivno pravi obračun titana. Vidjet ćemo s kolikom kilažom će ući u meč, a borba bi se trebala održati 3. augusta.

"Čekanje je gotovo", napisao je Destroyer na društvenim mrežama.

Andy Ruiz JR u karijeri je odradio 37 borbi. Ima učinak od 35 pobjeda i dva poraza, a pored Anthonyja Joshue pobijedio ga je i Joseph Parker.

Oglasi

S druge strane nekadašnji kickboxer Jarrel Miller prije nekoliko mjeseci je doživio prvi poraz karijere u 28. meču, a ima ukupno 26 pobjeda (22 nokauta) i jedan neriješen meč.

Međutim, prije borbe s Duboisom protivnici mu nisu bili iz samog vrha kategorije, ali su poznata imena poput Geralda Washingtona, Lucasa Brownea, Tomasa Adameka...

Protiv Ruiza Miller sigurno neće biti favorit. The Destroyer želi da se vrati na veliku scenu i ima ogromne planove o povratku na tron teške kategorije.

Omiljenog debeljucu vjerovatno ćemo u narednim godinama mnogo češće gledati u ringu. Imao je u prethodnom periodu i dosta privatnih problema, ali sve je sada iza njega i može da se posveti boksu.

Hoće li Ruiz JR uspjeti doći do nove šanse za naslov prvaka svijeta znat ćemo vjerovatno u narednoj godini. Najavio je niz borbi u kojima želi poznata imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi