Don Charles se smije u lice Filipu Hrgoviću: "Rekao sam da će mu se bahatost obiti o glavu"
Hrvatski bokser Filip Hrgović doživio je prvi poraz karijere (Foto: Tomislav Miletić / Pixsell)

Trener Daniela Duboisa nakon velike pobjede

Don Charles se smije u lice Filipu Hrgoviću: "Rekao sam da će mu se bahatost obiti o glavu"

Midhat Šljivak

Filip Hrgović je 1. juna u Saudijskoj Arabiji izgubio najvažniju borbu karijere. Zbog puknuća obje arkade prekinut je meč protiv Daniela Duboisa u osmoj rundi i Britanac je uzeo privremeni IBF pojas prvaka svijeta teške kategorije. Pobjedom se sada sladi trener Don Charles koji je pred meč upozorio Hrgovića da će ga arogancija koštati.

Hrvatski bokser Filip Hrgović je pred meč s Danielom Duboisom bio uvjeren kako će doći do 18. pobjede u karijeri. Olako je shvatio meč s Britancem i to mu se na kraju obilo o glavu, pa je na kraju Dynamite slavio prekidom u osmoj rundi.

El Animal je još u nevjerici zbog svega što se dešavalo u meču, ali s druge strane trener Daniela Duboisa Don Charles slavi veliki trijumf.

On je pred meč upozorio Hrgovića da će ga prevelika arogancija i olako shvatanje Daniela skupo koštati. To se na kraju zaista i dogodilo, a Charles je presretan zbog svega što se dogodilo.

"Još sam pod emocijama. Predivno se osjećam", započeo je Don Charles razgovor za Boxing Social i nastavlja:

"Rekao sam da će ovo biti Danielova najteža borba u karijeri, ali znali smo da će uspjeti i da će doći do pobjede. Pobjede nad Hrgovićem i Jarrellom Millerrom su ogromne", istakao je Charles.

Oglasi

"Arogancija je ubojita bolest. To sam primijetio kod Hrgovića u njegovom govoru tijela i izjavama. Tvrdio je da će razbiti Duboisa, da će ga pregaziti kao što su hrvatski fudbaleri Engleze."

"Pričao je potom da će ostaviti boks ako izgubi. Govorio je besmislice. Bio je arogantan i umišljen. Rekao sam prije meča da će buđenje biti grubo i da će mu se sva priča obiti o glavu. To se i dogodilo", istakao je Charles.

Daniel Dubois će nakon Hrgovića vjerovatno na megdan Anthonyju Joshui. Borba bi se trebala održati na stadionu Wembley 21. septembra.

Filip Hrgović: "Propustio sam šansu karijere"

Filip Hrgović se veoma razočaran vratio u Zagreb nakon poraza. Imao je brojne probleme pred borbu koju ipak nije želio otkazati.

Oglasi

"Propustio sam priliku karijere, ali i dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Bio sam uvjeren da ću ga pobijediti i da je došlo moje vrijeme", rekao je Hrgović i nastavlja:

"Nisam bio u punoj snazi. Meč je bio pod upitnikom, ali sam se odlučio boriti. Pukla mi je arkada na sparingu, potom sam dobio virozu 10-ak dana prije meča, pet dana sam ležao u krevetu."

"Bolest mi je uzela dosta u pripremama. U drugoj rundi mi je glavom razbio arkadu, krv mi je išla u oči, nisam vidio udarce i on je to koristio. Imao sam prednost na karticama, no nisam bio pravi".

"Podcijenio sam ga. Iznenadio me izdržljivošću jer je primio dosta jakih udaraca. Ne znam šta ću dalje. Ovo mi je smak svijeta. Rekao sam da ću se povući, ali ne mogu se povući s porazom. Najradije ne bih više nikad boksovao, ali idem se posložiti i napraviti novi prodor prema tituli", rekao je Hrgović.

Hrvatskog boksera vjerovatno nećemo gledati u ringu barem do kraja godine, a postoji mogućnost da uzme i nešto dužu pauzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi