"Sada me doslovno mole za meč, ali imali su toliko prilika"
Nova borba između Wildera i Furyja je ono što ljubtelji boksa žele vidjeti, ali naravno nakon toga žele obojicu vidjeti u okršaju protiv Anthonyja Joshue

Wilder ne želi pružiti šansu Joshui

"Sada me doslovno mole za meč, ali imali su toliko prilika"

M. Šljivak

Deontay Wilder (33) odbranio je 1. decembra u Los Angelesu pojas prvaka teške kategorije po verziji WBC nakon što je veliki duel protiv Tysona Furyja završen bez pobjednika.

Kralj Cigana je dominirao u meču, ali su Wildera izvukla dva nokdauna u koje je slavio Britanca sa kojim bi u 2019. godini ponovo mogao u ring.

Međutim, Wilder je gostujući u podcastu kod Joea Rogana istakao da ga sada i tim Anthonyja Joshue moli za meč kojeg su ranije, po njegovim riječima, izbjegavali.

"Sada me doslovno mole za meč. Njegovi ljudi odjednom pokušavaju da stupe u kontakt sa mojim promotorima", rekao je Wilder, te je dodao:

"Imao je mnoštvo prilika. Mogao se boriti protiv Luisa Ortiza, mogao se boriti protiv mene. Imao je šansu da se bori sa Furyjem...", istakao je Wilder i tako vjerovatno najavio kako od borbe protiv Joshue, barem za sada, neće biti ništa.

Promotor najveće zvijezde teške kategorije Anthonyja Joshue, Eddie Hearn, smatra da je borba protiv Wildera prva koju žele.

"Wilder je naš prvi i zlatni izbor. Anthony bi postao apsolutni šampion i ostala bi mu potom još samo borba protiv Tysona Furyja, koji također zaslužuje šansu", istakao je Hearn.

WBC naredio revanš Wilder - Fury

Nakon remija u Los Angelesu organizacija WBC je nedavno potvrdila da će revanša biti, jer to pravi ljubitelji boksa žele.

"Svjetsko boksersko vijeće (WBC) je organizovalo glasanje u svom Upravnom odboru, koje je rezultiralo jednoglasnom odlukom da se odobri revanš meč između WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji Deontayja Wildera i Tysona Furyja... Wilder i Fury su svijetu boksa dali jednu od najboljih borbi u teškoj kategoriji u psoljednje vrijeme, što je potaklo želju publike da vidi revanš... WBC je sretan što može potvrditi da je direktan revanš odobren i predstavlja obaveznu odredbu organizacije", poručeno je iz WBC-a.

Tako je Wilder dobio mogućnost da odbije duel sa Joshuom, jer je WBC ranije imao "naredbu" da pobjednik ide na duel sa AJ-jem, ali isto tako neće morati odraditi obaveznu odbranu pojasa protiv Domicina Braezealea.

Naredni meč između Wildera i Furyja mogao bi biti držan u Manchesteru, što je prva želja britanskog boksera ili u Las Vegasu.

Sa druge strane AJ će u ring 13. aprila, a njegov rival će vjerovatno biti Dillian Whyte.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi