Filip Hrgović saznao protivnika za 23. decembar - Viking će iskušati ruke hrvatskog teškaša
Foto - EPA

De Mori odabran

Filip Hrgović saznao protivnika za 23. decembar - Viking će iskušati ruke hrvatskog teškaša

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović (31) saznao je protivnika za meč kojeg će odraditi 23. decembra u Saudijskoj Arabiji. Njemu će se u ringu suprotstaviti 10 godina stariji Australac Mark Di Mori (42-2-2).

Filip Hrgović dobio je rivala za meč kojeg će 23. decembra odraditi u saudijskom gradu Rijadu. To je 41-godišnji Australac Mark De Mori.

Zvanična potvrda borbe stići će u srijedu, a El Animal je za rivala dobio Australca koji je izuzetno iskusan i nosi nadimak Viking.

Ovaj 41-godišnjak je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 45 borbi, dobio ih je 42 od čega čak 37 nokautom. Ima dva poraza i dva neriješena meča.

Nema De Mori neka velika imena na popisu onih koje je pobijedio. Najveći meč karijere mu je bio duel s čuvenim Davidom Hayeom kojeg je izgubio nokautom u prvoj rundi.

Oglasi

Australac je tokom karijere dolazio i u Bosnu i Hercegovinu. Radio je dvije borbe s bh. bokserom Adnanom Buharalijom, oba puta je slavio kao i s Hrvatom Ivicom Perkovićem.

Interesantno je svakako da je ovaj bokser čak 10 godina živio u Hrvatskoj, koju je napustio u januaru ove godine te se vratio u rodnu Australiju.

Za Hrgovića De Mori ne bi trebao predstavljati veći problem već samo za zagrijavanje za napad na IBF pojas jer će vjerovatno u borbi za titulu naredne godine sačekati boljeg iz duela Anthony Joshua - Otto Wallin koji će predvoditi decembarsku noć u Saudijskoj Arabiji.

To je glavna borba večeri, a poznati su i ostali dueli koji bi sutra trebali zvanično biti objavljeni i ne bi trebalo biti većih promjena.

Anthony Joshua vs Otto Wallin
Deontay Wilder vs Joseph Parker
Dmitry Bivol vs Lyndon Arthur
Jai Opetaia vs Ellis Zorro
Daniel Dubois vs Jarrell Miller
Makhmudov vs Agit Kabayel
Frank Sanchez vs Junior Fa
Fillip Hrgovic vs Mark Di Mori

Podsjetimo, najbolji hrvatski teškaš je u karijeri na omjeru od 16-0 i trenutno je prvi izazivač Oleksandera Usyka za pojas prvaka svijeta po IBF verziji.

S njim se gotovo sigurno neće boriti, ali hoće za upražnjenu titulu u martu ili aprilu naredne godine, jer će je se Usyk ili Tyson Fury nakon međusobnog meča odreći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti