Joshua odbio da se skloni sa puta Furyju i Usyku
Foto - EPA

Želi svoj revanš

Joshua odbio da se skloni sa puta Furyju i Usyku

M. Šljivak

Tyson Fury branit će pojas WBC prvaka teške kategorije protiv Deontaya Wildera.

Kralj Cigana imat će još jedan veliki izazov u karijeri, treći protiv Bronzanog bombardera, ali i posljednji jer su oba boksera saopštila da se više neće boriti jedan protiv drugog.

Obojici je nakon ovog meča cilj borba za apsolutnog prvaka svijeta protiv Ukrajinca Oleksandera Usyka, koji je nedavno u Londonu pobijedio Anthonyja Joshuu.

Furyjev tim na čelu sa Bobom Arumom je već kontaktirao Joshuinog menadžera Eddieja Hearna i zatražio je da se AJ skloni sa puta kako bi Fury i Usyk odradili borbu za apsolutnog prvaka svijeta.

Hearn tvrdi da je to Joshua odbio i on želi da u revanšu vrati titule.

"Spomenuo sam mu Bobov prijedlog. Nisam ni završio rečenicu, a on je već rekao da nema nikakve šanse da se to desi", rekao je Hearn.

Joshua i Usyk mogli bi se ponovo u ringu naći u martu ili aprilu naredne godine, a Fury ili Wilder će pojas braniti protiv pobjednika duela Dillian Whyte - Otto Wallin.

Promo

Top Komentari

Tas14
Ovaj Joshua ne konta da je ispuho i da je irelevantan…
3 1
Hix
Valja prvo Wildera proci Tysoneeee
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi