Wilder planira nokautirati Furyja, a zatim i Usyka
Foto - EPA

Amerikanac želi sve pojaseve

Wilder planira nokautirati Furyja, a zatim i Usyka

M. Šljivak

Deontay Wilder pokušat će u subotu vratiti pojas prvaka svijeta teške kategorije po verziji WBC.

Bronzani bombarder odradit će u Las Vegasu treći meč protiv Tysona Furyja i ovog puta najavljuje da će nokautirati čovjeka koji ga je skinuo sa trona.

Wilder ima jasan plan. Nokaut Furyja, a zatim i borba protiv Oleksandera Usyka za apsolutnog prvaka svijeta.

"Sviđa mi se ono što je Usyk rekao. Prognozirao je da ću nokautirati Furyja i u to nema dileme. Rekao je isto tako da će nokautirati Joshuu i da nakon toga želi naš meč. On misli ozbiljno i osjećam da je častan čovjek. Uvjeren sam da će se držati svojih riječi", rekao je Wilder i dodao je:

"Mnogi ljudi uzmu pojas i počnu se zaje*avati. Usyk nije takav, one je pravi ratnik i radujem se borbi sa njim. Želim se povući kao apsolutni šampion, jedno ime, jedno lice na vrhu", rekao je Wilder.

I on je kao i Fury potvrdio da će ovaj meč biti posljednji obračun između njih, a u Fury je za sada uspješniji.

U decembru 2018. godine Wilder je uspio da izvuče neriješenu borbu, dok je u februaru prošle godine brutalno pretučen od strane Kralja Cigana koji je uzeo WBC naslov prekidom u sedmoj rundi.

Top Komentari

user1613424508
Posle ove borbe ti se povlacis kakav Usik penzija brate INVALIDSKA
4 0
Nerealno
Taman ces moci invalidninu ganjat poslije meca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi