Filipu Hrgoviću otvoren put ka tituli prvaka svijeta nakon što je dogovoren veliki obračun
Foto - AFP

Joshua odabrao Wildera, poznat i datum, El Animalu sve otvoreno

Filipu Hrgoviću otvoren put ka tituli prvaka svijeta nakon što je dogovoren veliki obračun

Midhat Šljivak

Hrvatskom bokseru Filipu Hrgoviću otvoren je put do IBF pojasa prvaka svijeta teške kategorije. Protivnik mu u tom meču neće biti Anthony Joshua koji je za mart dogovorio spektakularan obračun protiv Deontaya Wildera.

Anthony Joshua i Deontay Wilder dogovorili su međusobni obračun u martu 2024. godine, a to je dobra vijest za hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića koji će u borbi za IBF pojas teške kategorije vjerovatno imati lakšeg rivala.

Prema informacijama koje stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, timovi Joshua i Wilder dogovorili su veliku borbu koja će održati 9. marta u Saudijskoj Arabiji.

Preostaje samo da 23. decembra savladaju svoje rivale. Protivnik Anthonyja Joshue je neugodni švedski bokser Otto Wallin, a Wilder ulazi u ring s Josephom Parkerom.

Njihov dogovoreni meč znak je i da neće biti ništa od borbe Filipa Hrgovića s Joshuom. Njihov meč trebao je odlučiti novog IBF prvaka teške kategorije s obzirom na to da će pojas vjerovatno biti napušten nakon prve borbe Oleksandera Usyka i Tysona Furyja.

Oglasi

Hrvatski bokser bi samim tim imao lakši put do pojasa. Joshua bi mu definitivno donio više novca, no El Animalu je najbitnije u ovom trenutku da dođe do trona.

Ko su potencijalni rivali Filipa Hrgovića u borbi za IBF pojas?

Ako ne bude nekih nepredviđenih situacija u izazovu kojeg ima protiv Marka De Morija u Saudijskoj Arabiji 23. decembra, Hrgović će naredne godine napasti IBF pojas.

Potencijalni rivali su već poznati. To ne bi trebali biti Otto Wallin i Joseph Parker, ali pogled na IBF ljestvicu izazivača govori da El Animal neće imati lagan posao.

Među izazivačima u Top 10 su Jared Anderson, Frank Sanchez, Arslanbek Makhmudov, Daniel Dubois, Efe Ajagba i Fabio Wardley. Tu je i Martin Bakole, no više o svemu će se znati za 10-ak dana i objave velikog obračuna.

Podsjetimo, Filip Hrgović je status obaveznog izazivača stekao pobjedom nad Zhilei Zhangom. Ipak, s obzirom na to da je Oleksander Usyk, koji je vlasnik pojasa, dogovorio dva meča s Tysonom Furyjem, očekuje se da se pobjednik prvog meča odrekne pojasa.

Filip Hrgović će kao obavezni izazivač uskočiti u meč za titulu i ubrzo bi trebao saznati rivala.

Hrvatski bokser je trenutno bez poraza u profesionalnoj karijeri. Odradio je 16 borbi i sve je dobio, od čega je 13 puta slavio nokautom.

Top Komentari

user1676286668
Nije ovaj još dorastao da boksa na velikoj sceni....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi