Namirisali su novac i nezaustavljivi su: Filip Hrgović ispao iz kombinacija za veliki obračun
(AP Photo/Hassan Ammar)

AJ protiv Predatora u Africi

Namirisali su novac i nezaustavljivi su: Filip Hrgović ispao iz kombinacija za veliki obračun

Midhat Šljivak

Francis Ngannou oduševio je svijet u bokserskom debiju. Kamerunski 'Predator' rušio je WBC prvaka teške kategorije Tysona Furyja kojem su sudije na kraju ipak dale pobjedu. Nakon meča Ngannou je dobio brojne ponude za borbu, a naredni meč bi mogao odraditi s Anthonyjem Joshuom.

Poznati promotor Eddie Hearn potvrdio je kako je Anthony Joshua ozbiljno zainteresovan za meč protiv Francisa Ngannoua.

Nakon fenomenalnog izdanja protiv WBC prvaka teške kategorije Tysona Furyja u kojem je na debiju kao profesionalni bokser poražen podijeljenom odlukom sudija, Ngannou je dobio brojne ponude, a Eddie Hearn ga želi vidjeti u meču s Joshuom i spreman je organizovati 'Grmljavinu u Africi 2'.

"Sad razmišljam, Francis Ngannou protiv Anthonyja Joshue, možda borba u Africi - Grmljavina u džungli 2 i kao jedna od najvećih borbi u historiji sporta. Kunem vam se uz svo poštovanje prema Francisu, to je lagan posao za mog čovjeka. Rekao sam neki dan da bi pao u tri runde, bit ću darežljiviji, neka bude u šest", rekao je Hearn.

Podsjetimo, čuvenu borbu 'The Rumble in the Jungle' 1974. godine su u Kinšasi (Zair, danas DR Kongo) odradili George Foreman i Muhammad Ali i Ali je slavio nokautom u osmoj rundi.

Oglasi

Hearn smatra da bi obračun Ngannoua i Joshue bio pravi potez i ima zanimljiv prijedlog za dalje.

"Pobjednik neka dobije šansu da se bori za titule apsolutnog šampiona svijeta protiv pobjednika meča Tyson Fury - Oleksander Usyk", saopštio je Hearn.

AJ se spominjao kao potencijalni rival hrvatskog boksera Filipa Hrgovića. Pregovaralo se o borbi koja bi sigurno izazvala ogromnu pažnju širom svijeta s obzirom na kvalitete koje Hrvat ima, no borba Furyja i Ngannoua je očigledno izbacila Hrgovića iz kombinacija.

Šta će biti naredni koraci za El Animala i je li duel Hrgović - Joshua završena priča, znat ćemo u narednom periodu kada će Eddie Hearn zvanično saopštiti ime novog rivala svog miljenika.

Nije ovaj promotor jedini koji je bacio oko na Kamerunca. Frank Warren je spreman također napraviti posao i pozivi na adresu Predatora ne prestaju.

Oglasi

"Sad je u poziciji da može dobiti ogromne borbe. Imat ću sastanak s njim i njegovim ljudima o zajedničkoj saradnji. Revanš bi mogao biti isto tako veliki kao borba Furyja i Usyka", rekao je Warren i dodaje:

"Ponudit ću mu vrhunsku borbu. Dat ću mu priliku protiv bilo koga iz Top 10 i uvjeren sam da će pobijediti barem petoricu njih. Pobijedio bi Manuela Charra, a i s Joe Joeyceom bi bila dobra borba. Ogroman posao bi bio i revanš s Tysonom, ali moguće da je njemu dosta", istakao je Warren.

Spominje se mogućnost i borbe Francisa Ngannoua protiv Deontaya Wildera, pa čak i prema MMA pravilima. Bronzani bombarder već mjesecima trenira mješovite borilačke vještine, ali teško da bi imao šanse protiv Predatora.

Francis Ngannou je zadivio cijeli svijet. Telefon mu ne prestaje zvoniti i vidjet ćemo ko će biti naredni rival ove zvijeri.

Top Komentari

user1676286668
Ja kad sam pisao da nema ništa od toga udarate minuse...
0 1
makelele
Hahaha kakva sprdačina, usporedjivat jednog padavičara A.J-a, te jednog novajliju u boksu i biti toliko drzak i stavit to u istu recenicu sa Muhamedom Alijem i Georgom Foremanom i nazvat to Rumble in the Jungle 2 hahahahav bolesno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi