Lova do krova i miljenik Anthony Joshua - Sada je dobro poznat plan Saudijske Arabije
Šef s Joshuom kuje planove

Žele borbu svih borbi

Lova do krova i miljenik Anthony Joshua - Sada je dobro poznat plan Saudijske Arabije

Midhat Šljivak

Anthony Joshua napravio je vrhunsku saradnju sa Saudijskom Arabijom i do kraja ove godine bismo nekadašnjeg šampiona svijeta teške kategorije mogli gledati u još jednom spektakularnom obračunu koji će se organizovati u ovoj zemlji.

Saudijska Arabija, na čelu s Turkijem Alalshikhom, pravi zaista nevjerovatne stvari za svijet boksa. Organizuju se spektakularne borbe, šampioni udaraju na šampione i za Alalshikha ne postoji riječ nemoguće.

Naredni veliki događaj stiže 18. maja. Nakon 25 godina svijet boksa dobit će apsolutnog prvaka teške kategorije, a u Rijadu će rukavice ukrstiti Oleksander Usyk i Tyson Fury.

Iako u ovoj borbi postoji klauzula o revanšu, Alalshikh već planira sudar pobjednika s Anthonyjem Joshuom. Mnogi sanjaju da to bude Fury s obzirom na to da je Usyk već dva puta pobijedio Joshuu.

To Saudijcima ne smeta. Oni silno žele još jedan spektakl do kraja godine, pa su AJ i Turki jasno poručili.

Oglasi

"Čekamo ishod meča Usyk - Fury", napisao je Alalshikh.

Borba Joshua - Fury je nešto što sanja promotor Eddie Hearn. To je rekao i nedavno nakon što je AJ brutalno uspavao Francisa Ngannoua.

"Fury, molim te pobijedi Usyka 18. maja kako bismo napravili najveću borbu u historiji boksa", istakao je Hearn.

Joshua protiv pobjednika meča Hrgović - Fury na Wembleyju

Anthony Joshua bi ipak, prije obračuna s pobjednikom najveće borbe desetljeća, mogao novi meč odraditi početkom septembra. Rival bi bio pobjednik duela Filip Hrgović - Daniel Dubois.

Oglasi

Hrgović i Dubois se bore u Saudijskoj Arabiji 1. juna. Moguće je da će ova borba biti za pojas IBF prvaka teške kategorije, a ona će to gotovo sigurno biti na meču koji se planira za Wembley u septembru.

Hrvatski bokser bi tako mogao imati dva spektakularna meča u nekoliko mjeseci. Hrgović je apsolutni favorit protiv Duboisa i u slučaju pobjede čeka ga septembarski duel s Joshuom u Londonu.

Pobjednik te borbe, gdje je AJ naravno ogroman favorit bez obzira na ime rivala, krajem godine će ponovo u Saudijsku Arabiju u borbu za apsolutnog prvaka svijeta.

Svi apsolutno žele vidjeti dugoočekivani meč Fury - Joshua. Ipak, i drugi momci imaju šta reći o boksu i sigurno da neće tako lako gledati šta se dešava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi