Tyson Fury trenira sa osuđenim ubicom: Ubio je momka jednim udarcem i sada želi povratak u ring
Foto - Instagram

Šampiona mnogi kritikuju zbog ove odluke

Tyson Fury trenira sa osuđenim ubicom: Ubio je momka jednim udarcem i sada želi povratak u ring

M. Šljivak

WBC prvak svijeta teške kategorije Tyson Fury počeo je pripreme pred ljetni obračun za apsolutnog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue.

Kralj Cigana i AJ konačno će se naći u ringu u borbi koju čitav svijet očekuje, ali još uvijek nije poznat tačan datum kada će se to desiti.

Ono što je izvjesno da će prvi meč biti tokom ljeta, vjerovatno u Saudijskoj Arabiji ili nekoj drugoj bogatoj arapskoj zemlji, a revanš bi također trebao biti odrađen na kraju 2021. godine.

Joshua već uveliko trenira mjesecima unazad. Isklesao je tijelo do savršenstva, a sa treninzima i sparinzima je počeo i Fury.

Pažnju svih ljubitelja boksa privukla je činjenica da je Fury za sparing partnera odabrao osuđenog ubicu, 30-godišnjeg Ty Mitchella, koji je 2011. godine osuđen za ubistvo.

Mitchell je tada jednim udarcem ubio studenta Jagdipa Randhawu. Osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina, ali je izašao 2016. godine.

Oglasi

Trenutno je Mitchell na uslovnoj kazni. Ona mu traje do decembra ove godine, a Fury je zbog njegovog angažovanja dobio brojne kritike svojih fanova i zaljubljenika u boks.

Međutim, Mitchellov otac i trener Clifton Mitchell stao je u odbranu svog sina i istakao je da on nije nikakav huligan i da je ubistvo bila nesreća.

"On nije huligan. Bio je dijete kada se to desilo i boks je njegov jedini izlaz. Moj sin će se ponovo boriti", poručio je Mitchell stariji prije nekoliko godina.

Prije odlaska u zatvor Mitchell je odradio ukupno pet borbi u karijeri. Odradio ih je u supersrednjoj kategoriji i ima omjer od tri pobjede i dva poraza.

Porodica stradalog studenta nije željela da komentariše najave o povratku ovog boksera u ring, no prethodnih godina su iskazali veliko nezadovoljstvo što je on uopšte na slobodi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CCIxZBeJzuo/[/instagram]

U zatvoru je Mitchell prešao na islam. Našao je mir u ovoj vjeri i sada čeka licencu za povratak u ring, a do tada konstantno sparinguje sa svjetskim prvakom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti