Epska reakcija: Joshua je tako "žestoko" raznio Ngannoua da je Furyju odmah pao mrak na oči

Sve je gledao iz prvog reda

Epska reakcija: Joshua je tako "žestoko" raznio Ngannoua da je Furyju odmah pao mrak na oči

A. Čaušević

Spektakl u Saudijskoj Arabiji nije dugo trajao. Anthony Joshua je u drugoj rundi razornim udarcem nokautiro Francis Ngannouu i pokazao da je jedan od najboljih, ako ne i najbolji udarač na svijetu. 

Ngonnou je u svom prvom meču protiv Tysona Furyja izgubio na bodove, međutim protiv Joshue nije stigao ni pokazati zube, a završio je na podu.

Kamerunac je već u prvoj rundi završio na podu, da bi u drugoj poslije dva spektakularna napada bio uspavan te je na taj način meč i okončan.

Snimak iz drugog ugla najbolje pokazuje koliko je zapravo bio razoran udarac sjajanog Britanca poslije kojeg je kamerunski Predator kao kao svijeća.

Snimci su automski postali viralni, a dosta je onih koji su s određenom dozom ironije poručivali kako je sve izrežirano.

Oglasi

Inače, iz prvog reda borbu u Rijadu je posmatrao i Tyson Fury, a kamere su zabilježile i reakciju Kralja Cigana nakon što je Ngonnou noakutiran.

Fury je izgledao zabrinuto, široko je otvorio oči te napučio usne te je u jednom trenutku pognuo glavu svjestan da ga čeka težak zadatak ako se bude borio sa svojim sunardonjakom.

Podsjećanja radi, Fury će u ring sredinom maja kada će se u dugo iščekivanoj borbi boriti protiv Oleksander Usyka. To bi trebao biti istinski spektakl.

Iz Joshuinog tima su poslije pobjede nad Ngonnuom otvoreno poručili da Furyja žele kao narednog rivala i to su mu rekli u oči.

"Rekao sam vam da će se (Joshua) vratiti i da će postati apsolutni šampion svijeta. Dole je sjajan borac Tyson Fury. Molim te, molim te pobijedi Oleksandera Usyka 18. maja jer ti obećavam najveću borbu u historiji sporta kada će Anthony Joshua uzeti pojaseve apsolutnog prvaka svijeta", poručio je promoter Eddie Hearn.

Ipak, upitno je da li će Joshua i Fury u skorije vrijeme ući u ring pošto je već sada dogovoren revanš okrašj između Kralja Cigana i ukrajinskog borca.

Top Komentari

user1613424508
Nejasno je samo kako je mogo 2 puta izgubit od Usika nevjerovatno kako je ovog MMA prvaka nokatuirao al treba se sjetit sta je klicku uradio i ovaj cigan Fjuri nije ni blizu josui
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi