Čečensko-dagestansko čudovište progutalo novu žrtvu: 20 borbi - 20 nokauta

Nevjerovatni Artur Beterbiev

Čečensko-dagestansko čudovište progutalo novu žrtvu: 20 borbi - 20 nokauta

Midhat Šljivak

Artur Beterbiev odbranio je WBC, IBF i WBO pojaseve prvaka svijeta poluteške kategorije nakon što je u Quebec Cityju tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio Britanca Calluma Smitha.

Ni Callum Smith nije mogao ništa zastrašujućem čečensko-dagestanskom borcu s kanadskim pasošem. Artur Beterbiev ga je sredio u sedam rundi i došao je do omjera 20-0 uz 20 nokauta.

Najavljivao je Britanac kako će šokirati svijet i pobijediti Beterbieva. Međutim, ostalo je sve na riječima jer je nevjerovatni Beterbiev lagano došao do nove pobjede.

Sada svi čekaju da se organizuje spektakl i meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv još jedne zvijeri Dmitryja Bivola. Beterbiev je spreman za meč.

"Naravno da želim tu borbu. Želim taj četvrti pojas, to mi znači mnogu. To bi bio vrhunac karijere", rekao je Beterbiev nakon meča.

Oglasi

Promotor Bob Arum obavit će razgovore s prvim čovjekom Saudijske Arabije zaduženim organizaciju borbi Turkijem Alalshikhijem

"Razgovarat ću s njegovom ekselencijom o organizaciji meča Beterbiev - Bivol. Upravo mi je ekspresno odgovorio porukom. Turki Alalshikh je poručio 'Idemo'."

Callum Smith pošteno: "Uništio me ritmom"

Britanski bokser čestitao je protivniku na zasluženoj pobjedi. Nije mogao izdržati ritam 38-godišnjeg boksera.

"Imao je dobar momentum, dobar pritisak. Bolji čovjek je pobijedio. Uhvatio me je dobrim udarcem, dešava se. Nema opravdanja, bolji čovjek je pobijedio", rekao je Smith i dodaje:

"Sada ću provesti određeno vrijeme s porodicom i vidjet ćemo šta bidućnost nosi. Imao sam dobru karijeru, bio sam šampion i na vrhu 'planine'. Sada ću sjesti i razmisliti o narednim ciljevima. Teško je prihvatiti da nisam najbolji na svijetu", rekao je Smith.

Smith je završena priča za Beterbieva i sada se samo čeka datum borbe za apsolutnog prvaka protiv još jedne zvijeri iz Rusije Dmirtyja Bilova (22-0). Svijet odavno čeka ovaj meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi