Rusu krvavog lica "zaprijetili", "uništio" protivnika pa pao na sedždu!

Pobjeda u posljednji čas

Rusu krvavog lica "zaprijetili", "uništio" protivnika pa pao na sedždu!

Admin Čaušević

Ruski bokser Artur Beterbiev zadržao je maksimalni nokaut učinak i zadržao oba pojasa u teškoj kategoriji u WBC i IBF verziji. 

Borac rođen u Dagestanu sada ima učinak 17:0 nakon što je nokautirao Marcusa Brownea u Monetralu.

Prije same borbe došlo do malog skandala jer su organizatori meča umjesto nove moderne ruske himne pustili himnu nepostojećeg SSSR-a.

Međutim, to nije pokolebalo Beterbieva koji je nokautirao svog protivnika u devetoj rundi te je zadržao perfektan učinak završavajući svaku borbu sa nokautom.

Ovaj 36-godišnjak je morao naporno raditi da dođe do pobjede i zaradi novac, a meč je završio krvavog lica.

Beterbiev i Browne su se slučajno sudarili glavama što je napravilo ranu na čelu ruskog borca i rez iznad oka.

Ljekari i sudije su nakon toga snažnom Dagestancu poručili da će se održati samo još jedna runda, ali je on u borbi s vremenom stigao nokautirati svog rivala.

Inače, i Beterbiev kao i većina boraca iz Dagestana je itekako pobožan pa je poslije pobijede pao na sedždu u znak zahvale Bogu na velikoj pobjedi.

"Artur je pobožan musliman i ono što dolazi s tim je ekstremna disciplina: nema droge, alkohola, nema izlazaka. Za borca koji je veoma pobožan to je idealno. Spava u pravo vrijeme, hrani se pravim stvarima i ne zlostavlja svoje tijelo", rekao je nedavno njegov trener John Scully.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi