"Bježi od mene već pet godina, a kad uđe u ring zaskočit ću ga kao onaj debeli klinac iz Amerike"

Fury o Joshui

"Bježi od mene već pet godina, a kad uđe u ring zaskočit ću ga kao onaj debeli klinac iz Amerike"

Midhat Šljivak

WBC šampion svijeta Tyson Fury tvrdi da Anthony Joshua već pet godina bježi od borbe s njim.

Britanski bokseri vlasnici su svih pojaseva teške kategorije. Četiri su kod Joshue, jedan kod Furyja i uveliko se priča o njihovom obračunu za apsolutnog prvaka svijeta.

Međutim, Fury tvrdi da već pet godina Joshua i njegov promotor Eddie Hearn bježe od njega.

"Eddie Hearn kao i obično puno priča. Ponudio sam borbu Joshui davno. Pet godina pokušavam da organizujem borbu i ništa se ne događa", rekao je Fury i dodao je:

"Eddie će morati da razgovara s mojom ekipom i da konačno da publici ono što želi. Neka prestanu bježati. Ovo će biti najveća borba od duela Lennoxa Lewisa i Franka Bruna", rekao je Fury.

Tvrdi da bi Joshuu nokautirao u drugoj ili trećoj rundi.

"Mislim da bih ga nokautirao u drugoj ili trećoj rundi. Prvi put da ga dobro udarim njegove noge će zaplesati, a zatim ću skočiti na njega kao onaj mali debeli klinac iz Amerike (Andy Ruiz)", samouvjeren je Fury.

Borba za apsolutno šampiona svijeta mogla bi se održati početkom 2021. godine i to bi svakako bio najveći meč u posljednjih nekoliko godina.

Top Komentari

Mele
Ako ga je jedan bucko nokautirao, nespremnog, ne mora da znaci da ces to uraditi i ti...Potcijeniti protivnika je poraz unaprijed..Debeljka je AJ potcijenio, nije trenirao zestoko, pa mu se to obilo o glavu. Tebe sam siguran da ce nabubati...Zacepi vilice i pripremaj se, imas 30 na 70% sanse da pobijedis..
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi