Borba Fury vs Wilder 3 bit će održana van Britanije i Amerike: Imamo dva prijedloga na stolu...

Tako tvrdi promoter Bob Arum

Borba Fury vs Wilder 3 bit će održana van Britanije i Amerike: Imamo dva prijedloga na stolu...

Treći meč između Tysona Furyja i Deontayja Wildera bit će održan ove godine, a lokacija vjerovatno neće biti ni Velika Britanija ni Sjedinjene Američke Države, prenosi promoter Bob Arum. 

Podsjetimo, Fury je prije tri mjeseca u drugom duelu ovih boraca brutalno isprebijao Wildera, a Amerikanac je ubrzo nakion meča iskoristio klauzulu i zatražio treći dvoboj. Inače, prvi je završen bez pobjednika.

Treći duel trebao je biti održan ovog ljeta, tačnije u julu, ali je meč navodno otkazan zbog TV prava jer se smatralo da će veću zaradu meč imati ako se bude održao kasnije tokom godine.

Arum potvrđuje da se meč još uvijek planira za posljednju četvrtinu godine te dodaje kako su trenutno na stolu dva prijedloga.

"Imamo na stolu prijedloge iz dvije zemlje i sada ih razmatramo. Prijedlozi će vjerovatno biti konkretniji u narednih sedam ili 14 dana. A onda ćemo, nadam se, moći da donesemo odluku. Trenutno razmišljamo o tome da održimo borbu u posljednjoj četvrtini godine i to ćemo vjerovatno učiniti van Sjedinjenih Država i van Velike Britanije", poručio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi