Sve ima svoju cijenu: Wilder pristao da se skloni, ali za veliku naknadu
Foto - EPA

Za meč Furyja i Joshue

Sve ima svoju cijenu: Wilder pristao da se skloni, ali za veliku naknadu

M. Šljivak

Deontay Wilder spreman je da otkaže treću borbu protiv Tysona Furyja kako bi omogućio Kralju Cigana da se protiv Anthonyja Joshue bori za titulu apsolutnog prvaka svijeta.

Bronzani bombarder je doslovno pretučen 22. februara u meču protiv Furyja, no odmah je odlučio aktivirati klauzulu za revanš, koji je zakazan za kraj godine.

Međutim, uveliko se priča da su promotori spremni platiti Wilderu da se skloni s puta velikoj borbi, a The Athletic je od neimenovanog izvora dobio informaciju da je Amerikanac postavio uslove da se skloni.

On traži 10 miliona dolara i borbu protiv pobjednika meča Fury - Joshua.

"Deontay traži garanciju da će ići na pobjednika u kompletnom dogovoru. Međutim, i ako u tome uspije bio bi glup da ne uzme 10 miliona dolara da se skloni. To bi bila rekordna ponuda za nekog. Ja bih pristao na to i otišao i prebio bespomoćnog lika poput Travisa Kauffmana", rekao je neimenovani izvor The Athletica.

Da bi se borba Fury - Joshua organizovala morat će se isto 'počastiti' i Kubrat Pulev koji je planiran kao naredni Joshuin rival i organizacija meče za apsolutnog prvaka svijeta neće biti nimalo lagana.

Ipak, ogroman je novac u igri, a engleski mediji tvrde da bi borba Fury - Joshua mogla biti najveći posao u historiji boksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi