Tyson Fury otkrio svoje naredne borbe i oduševio svijet boksa: Spektakl do spektakla!

Kralj Cigana objavio

Tyson Fury otkrio svoje naredne borbe i oduševio svijet boksa: Spektakl do spektakla!

M. Šljivak

WBC prvak svijeta Tyson Fury otkrio je imena protivnika s kojima će se boriti u naredna tri meča.

Ono što je bilo poznato je to da će naredni meč imati protiv Deontayja Wildera u kojem će po prvi put braniti WBC pojas, a zatim slijedi dvostruki obračun protiv Anthonyja Joshue.

"Do kraja godine je sigurno revaš protiv Wildera, a zatim imamo dva meča s Anthonyjem Joshuom" rekao je Fury.

Britanski mediji su pisali da bi Fury mogao platiti Wilderu da se skloni kako bi s Joshuom odradio meč za apsolutnog prvaka svijeta. Govorilo se o 10 miliona funti.

"Ne dam novac da bi se neko sklonio. Novine su objavile da traži 10 miliona funti. Radije ću ga ponovo prebiti i tako ću ga skloniti s puta. Do kraja godine ću ga ponovo prebiti i onda u 2021. godini idemo u najveću borbu u historiji - ja protiv Joshue", najavio je Fury.

Fury je 22. februara osvojio naslov i doslovno je prebio Wildera u 20 minuta borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi