Brat Tysona Furyja debituje protiv čovjeka koji samo zna u kojoj rundi bi trebao da padne
Tyson Fury je dostigao sami vrh boksa, a sada njegovim stopama kreće i mlađi brat Tommy koji će prvi meč odraditi 22. decembra (Foto: Instagram)

Tommy Fury protiv Latvijca koji ima 102 poraza u karijeri

Brat Tysona Furyja debituje protiv čovjeka koji samo zna u kojoj rundi bi trebao da padne

M. Šljivak

Tyson Fury nedavno je u meču protiv Deontayja Wildera pokazao da je bez ikakve dileme jedan od najboljih teškaša današnjice.

Gipsy King je bio na korak od osvajanja WBC naslova, ali je borba protiv šampiona na kraju završena neriješeno i Fury je ostao bez naslova.

Tyson će na TV ekrane ponovo u subotu, ali će ovaj put biti vidljiv samo u publici jer će u ringu biti njegov mlađi brat Tommy, koji će imati profesionalni debi.

Devetnaestogdišnji Tommy Fury će za rivala imati Latvijca Jevgenijsa Andrejevsa, čovjeka koji u karijeri samo zna u kojoj rundi bi trebao da padne.

Ovaj 37-godišnji bokser je u karijeri odradio 115 borbi. Čak 102 put je izgubio, a ima 10 pobjeda i tri remije, pa je Fury i kao debitant veliki favorit u ovom meču.

Andrejevs je posljednji meč dobio u novembru 2015. godine, a trenutno je u seriji od 39 mečeva u kojima nije pobijedio i u kojima je upisao samo jedan remi.

Latvijac je u karijeri imao i nekoliko poznatih protivnika među kojima su Tony Bellew i Krzysztof Glowacki i naravno, izgubio je od ovih boraca, kao i od većine drugih.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi