Čečenska zvijer će imati izazove života: Želim samo one koji ga mogu zaustaviti

Dana White sasvim jasan

Čečenska zvijer će imati izazove života: Želim samo one koji ga mogu zaustaviti

M. Šljivak

Čečenski borac Khamzat Chimaev još uvijek neće dobiti šansu da napadne protivnika iz vrha velter kategorije.

Sjajni borac je u samo deset dana impresivno savladao Johna Phillipsa i Rhysa McKeeja, a zatim je izazvao poznata imena među kojima je i Conor McGregor.

Spreman je Čečen da odradi borbu i 15. augusta i to sa nekim iz Top 15 boraca velter kategorije, ali sudeći po prvom čovjeku UFC-a Dani Whiteu, njegov napad na vrh se još uvijek neće desiti, no spreman je za razgovore sa potencijalnim protivnicima.

"Ne znam kada će se to desiti. Radimo na tome. Ovaj momak želi da se bori svaki vikend. Svaki prokleti vikend. Volim takve borce", rekao je White i zatim je dodao:

"Momak je postao slavan preko noći. Želim ga u borbi sa momcima koji imaju želju da ga zaustave. To su momci sa kojima mogu pričati o borbi protiv njega. Ovo je biznis, ako misliš da si u vrhu, onda te čovjek koji nije rangiran ne treba brinuti", poruči je White svim borcima.

Chimaev je trenutno na omjeru od 8-0 u karijeri i nijedan rival nije dočekao treću rundu.

Promo

Top Komentari

Hix
Sto pravite ovoliku reklamu covjeku koji jos nije imao ozbiljnog protivnika? Ovo je vec 3-4 clanak u ovoj sedmici o ovom cecenu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi