Omalenom borcu doveli čovjeka od 210 centimetara - Div 'nije preživio' teške bombe

Razlika u visini ne znači ništa

Omalenom borcu doveli čovjeka od 210 centimetara - Div 'nije preživio' teške bombe

Midhat Šljivak

Rumunski borac Claudiu Badoi teško je nokautirao Poljaka Dominika Jedrzejczyka u borbi koja je privukla veliku pažnju javnosti. Razlog je naravno ogromna razlika u visini od čak 35 centimetara u korist poljskog borca.

Da visina u borilačkom sportu ne znači previše pokazala je borba koja se desila prethodnog vikenda, a u kojoj je rumunski borac Claudiu Badoi savladao Poljaka Dominika Jedrzejczyka.

Bila je to borba Davida i Golijata. Poljak je imao ogromnu prednost u visini, ali mu to nije previše pomoglo i teško je nokautiran u ovoj borbi.

Poljski div od 210 centimetara bio je na podu već na otvaranju prve runde. Uspio je nastaviti i odradio je sasvim dobro ostatak runde u kojima je uputio nekoliko žestokih udaraca 175 centimetara visokom Rumunu.

Badoi je bez straha išao naprijed prema rivalu koji je front kickovima i koljenima pokušavao napraviti nešto i imao je opasnih napada i u drugoj rundi, ali na minut i 20 sekundi prije kraja runde uslijedio je udarac iz okreta od kojeg je Poljak zaspao.

Oglasi

Rumun je već počeo slaviti, ali prerano. Poljak je ustao, ali ne zadugo jer je na 30 sekundi do kraja ponovo završio na podu. Nekako je ipak uspio završiti drugu rundu.

Treća runda nije ni počela. Zbog povrede noge Jedrzejczyk je predao meč i Badoi je upisao trijumf.

32-godišnjem rumunskom borcu je ovo 62. pobjeda u karijeri u kojoj ima osam poraza, dok je dvije godine mlađi Poljak odradio svoj drugi meč i sada je na omjeru 1-1.

Treba napomenuti da je borba bila u 'otvorenoj' kategoriji, što znači da kilaža nije bila bitna i ova scena je podsjetila na stari dobri K1 i njihovu 'Open diviziju'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi