Conor McGregor objavio datum i protivnika u povratničkom meču: "Najveći povratak u historiji"

Vraća se slavni Irac

Conor McGregor objavio datum i protivnika u povratničkom meču: "Najveći povratak u historiji"

Midhat Šljivak

Conor McGregor je, kao što je i obećao, u novogodišnjoj noći objavio datum i ime protivnika protiv kojeg će se vratiti MMA sportu. The Notorious se vraća 29. juna u meču s Michaelom Chandlerom.

Conor McGregor je ispunio obećanje. The Notorious je saopštio datum i protivnika za povratnički meč u 2024. godini.

Irska MMA zvijezda u kavez će nakon tri pune godine. Protivnik mu je Michael Chandler u borbi koja će se održati 29. juna.

Ono što je nestvarno je činjenica da je Conor odabrao meč u srednjoj kategoriji, odnosno do 84 kilograma. Preskočio je dvije kategorije u odnosu na većinu mečeva koje je radio.

"Dame i gospodo, sretna vam Nova godina. Želim najaviti svoj povratnički meč, najveći povratak u historiji koji će se održati u Las Vegasu 29. juna. Protivnik je Michael Chandler, a kategorija je gospodine Chandler, do 84 kilograma", poručio je McGregor.

Oglasi

Irac je posljednji meč odradio u julu 2021. godine kada je poražen od Dustina Poiriera. Tada je doživio težak lom noge i od tog trenutka je najavljivao veliki povratak.

Sada je konačno borba dobila i datum. Bit će mu to debi u srednjoj kategoriji i očigledno Conor sebe vidi u srednjoj ili velter kategoriji u budućnosti.

McGregor je u karijeri odradio 28 borbi i ima učinak od 22 pobjede i šest poraza.

37-godišnji Michael Chandler je s druge strane veoma aktivan u proteklim godinama otkako je došao u UFC. Imao je i napad na titulu lake kategorije koju nije uspio osvojiti u meču s Charlesom Oliveirom.

Radi se o zaista spektakularnom borcu koji često dobija bonuse za borbe večeri i definitivno će ovo biti fenomenalan meč.

Amerikanac je u karijeri na omjeru od 23 pobjede i osam poraza i vidjet ćemo kako će se prvi put snaći u dvije kategorije iznad one u kojoj se bori.

Top Komentari

Culer
Ništa od ovoga, otkazaće borbu do juna tri puta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi