Davor Štefanek osvojio srebro

Evropsko prvenstvo u hrvanju, Riga

Davor Štefanek osvojio srebro

D. Vejo

Na minulom Evropskom prvenstvu u hrvanju, Srpski reprezentativac Davor Štefanek osvojio je srebro. On je u konkurenciji do 66 kilograma u finalu izgubio do Rusa Islam Beka Albijeva.

Svu konkurenciju ispred sebe pomeo je Štefanek. U finalu ga je sačekao Rus koji je prema riječima srpskog hrvača zasluženo pobjedio.

"Jedno veoma teško prvenstvo, do finala sam imao jako teške protivnike koje nije bilo ni malo lako pobjediti. Znao sam da je Rus veoma iskusan hrvač te da svake godine uzme neko od odličja. Zasluženo je pobjedio i ja mu čestitam na tome", rekao je za inostrane medije, Davor Štefanek.

Medalja je svakako podigla samopouzdanje sprskom hrvaču pred Olimpijske igre u Riju ove godine.

"Moja želja je svakako Rio. Nadam se da ću uzeti neko od medalja i ostvariti svoj san", dodaje hrvač. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti