Tyson Fury odabrao najopasnijeg borca na svijetu

Tako tvrdi britanski bokser

Tyson Fury odabrao najopasnijeg borca na svijetu

A. Čaušević

Tyson Fury se priprema za odbranu titule u teškoj kategoriji protiv Deontaya Wildera u Las Vegasu. 

Wilder je odlučan da vrati titulu koju je izgubio u februaru prošle godine kada ga je britanski bokser zaustavio u sedmoj rundi njihovog drugog meča.

Iako je nanio Wilderu prvi poraz u njegovoj profesionalnoj karijeri Fury izuzetno poštuje svog rivala što je potvrdio i u jednom od posljednjih intervjua.

"Wilder je dobar borac, on je jedan od najboljih u svojoj eri. Toliko borbi, toliko pobjeda, toliko velikih noći", rekao je Fury.

"To što izgubi od mene ne umanjuje da je odličan borac, to sam pokušao već ranije objasniti, ako izgubiš borbu ne znači da nisi borac."

"Znate Mohamed Alli je imao pet poraza, Mike Tyson isto tako, i dosta drugih velikih boraca. Izgube borbe, ali to ne odredi njihovu karijeru."

Oglasi

Ovaj 33-godišnjak je poslije toga za Wildera kazao da je najopasniji borac na palenti.

"Nema šansi da me Wilder pobijedi. Nije stvar u tome. Nije me pobijedio nakon svih godina u ringu i izgubljenih kilograma i svega ostalog."

"Međutim, to ne mora znači da ne može pobijediti sve ostale s jednom rukom vezanom za leđa. Vjerujem da je on najopasniji uključujući i mene. Opasniji je više nego što ja ikada biti."

"Deontey Wilder je najopasniji borac na planeti. Sve katergoije, nije bitno, Wilder je najopasniji od svih", poručio je Fury.

Treća borba između Furyja i Wildera održat će se 9. oktobra.

Top Komentari

makelele
Najopasniji je borac zbog toga sto ima losu tehniku, a najbrutalniju udarčinu, pa lik bi komotno uspavao bika. On moze gubiti 12 rundi, ali ako te jednom pogodi, padaš... to je dokazao u prvoj borbi sa furyem... fury dominirao citav mec i pred kraj ne zna ni on sam kako je oborio furya 2 puta, a jos vece cudo je to da je fury mogao ustat u sekundi nakon onake udarcine i to stotinku pred kraj odobravanja, to je filmska scena... sto se tice joshue, nije los, brutalno izgleda, ali brate ima staklenu bradu, malo ga udaris i vec se zaljulja, meksikanac mu je objasnio kako se boksa, onda poslije u uzvratu propastio sve zbog svoje neprofesionalnosti
8 0
Baboisback
Najopasniji borac na palenti?????
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi