Wilder sam sebe laže vjerujući da je pobijedio, shvatio je surovu istinu i najavio kraj

Amerikanac razmišlja o penziji

Wilder sam sebe laže vjerujući da je pobijedio, shvatio je surovu istinu i najavio kraj

Midhat Šljivak

Deontay Wilder demoliran je večeras u 12 rundi borbe protiv Josepha Parkera. Novozelandski bokser je slavio uvjerljivo odlukom sudija, a vjerovatno je i poslao 'Bronzanog bombardera' u penziju.

Deontay Wilder nagovijestio je da bi nakon večerašnjeg poraza od Josepha Parkera mogao okončati karijeru. Izgledao je 38-godišnji Amerikanac neprepoznatljivo u ringu i ponižen je od boksera s Novog Zelanda.

Bronzani bombarder ipak smatra da je napravio dovoljno za pobjedu večeras: "Mislim da sam napravio dovoljno, ali 'timing' mi je bio loš u većinu borbe. Napravio je sjajan posao izbjegavajući udarce. Nema nikakvog izgovora, idemo dalje", rekao je Wilder.

Međutim, uslijedile su riječi koje nagovještavaju da bi ovo mogla biti posljednja borba za ovog nekada zastrašujućeg nokautera.

"Vidjet ćemo šta će se desiti. Ima još malo vatre u meni, ali odradio sam odličan posao tako što sam sačuvao zarađeni novac. Ja sam sretan borac."

Oglasi

"Možda se vratim, a ako ne, onda mi je bilo veliko zadovoljstvo. Ne znam ima li u meni još uvijek iste vatre, dosta stvari me je smirilo. Imam ovaj osmijeh na licu, nosit ću ga i dalje i niko me ne može zaustaviti", poručio je Wilder.

Ako ode u penziju karijeru je američki bokser okončao s omjerom od 43 pobjede, tri poraza i jednog neriješenog rezultata.

Joseph Parker: "Svi su imali planove, ali ovo je Božji plan"

Joseph Parker je večeras došao do 34. pobjede u karijeri. Ističe kako mu je ovo najveća u karijeri iako je ranije bio prvak svijeta.

Odao je priznanje Wilderu i poručio je kako je Bog imao drugačije planove od onih koje su u svijetu boksa spremali.

"Teška borba, ali žestoko smo radili za sve. Mnogi su imali planove, ali ovo je Božji plan. Plan borbe je bio da ostanem fokusiran, smiren kroz cijelu borbu. U tome smo uspjeli", rekao je Parker i dodao je:

"Da, ovo je najveća pobjeda u karijeri i ovo je najteži protivnik kojeg sam imao. Presretan sam. Odradili smo sjajan posao, hvala na pomoći Tysonu Furyju koji mi je pomogao u pripremama. Vratio sam se", poručio je Parker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi