Joseph Parker šokirao svijet, ponizio i uništio Wildera kao niko nikad ranije!
Joseph Parker šokirao svijet boksa i pobijedio Deontaya Wildera

Velika senzacija u Saudijskoj Arabiji

Joseph Parker šokirao svijet, ponizio i uništio Wildera kao niko nikad ranije!

Midhat Šljivak

Joseph Parker pobijedio je večeras u Saudijskoj Arabiji Deontaya Wildera jednoglasnom odlukom sudija nakon sjajnih 12 rundi koje je odradio. Sudije su meč bodovale 118:111 119:110 i 120:108.

Deontay Wilder je u meč s Josephom Parkerom ušao kao veliki favorit. Nisu kladionice davale prevelike šanse novozelandskom borcu koji je večeras međutim odradio borbu života i utišao je bronzanog bombardera.

Oprezno su oba borca ušla u borbu. Parker nije srljao, držao se daleko od Wildera svjestan da jedan udarac 'bronzanog bombardera' može završiti borbu u spektakularnom stilu. Prva runda nije donijela previše uzbuđenja i sve je prošlo bez ikakvog rizika na obje strane.

Parker je bio aktivniji bokser, a Wilder je naravno čekao taj jedan udarac kojim će uspavati protivnika. Novozelandski bokser napadao je tijelo i pokušavao je brzim ulascima u klinč doći do prednosti nad Amerikancem.

Radio je Parker zaista pametno u ovoj borbi, kontrolisao je situaciju u ringu i nije Wilderu dopuštao previše moćnih udaraca.

Oglasi

U četvrtoj rundi Parker je fenomenalno pogodio Wildera i Amerikanac kao da je bio malo i uzdrman, borba se konačno rasplamsala, palo je teških udaraca, a novozelandski bokser je još jednom fenomenalno pogodio u završnici runde.

Marljivo je Parker sakupljao bodove, bio je definitivno u prednosti na sudijskim karticama jer Wilder nije pokazivao previše u ringu.

Tek u sedmoj rundi Amerikanac je počeo nešto aktivnije raditi, ali je ubrzo stigao žestok odgovor protivnika koji je pogodio preko ruke Wildera koji je ponovo zaplesao na nogama.

U osmoj rundi ponovo žestoka razmjena udaraca, Wilder je konačno uspio malo i uzdrmati protivnika koji je u tim trenucima bio u ozbiljnoj prednosti na sudijskim karticama.

Oglasi

Parker je krajem osme runde krenuo u napad, žestoko je pogađao Wildera koji je u tim trenucima jedva ostao na nogama.

Znao je Wilder da ga u ostatku borbe samo nokaut vadi iz poraza. Moćan je udarač koji svakog može završiti jednim udarcem, ali večeras taj udarac za razliku od brojnih drugih mečeva nije dočekao.

Na kraju je odluka otišla u ruke sudija. Oni nisu imali previše dilema, pobjeda je pripala Parkeru i to jednoglasno.

Parkeru je ovo najveća pobjeda karijere i sada je na omjeru od 34 pobjede i tri poraza. Wilderu je ovo treći poraz karijere uz 43 pobjede i jedan neriješen meč.

Top Komentari

Pajkan
Dobar meč... nema sta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti