Svijet se smije nesretniku Danisu: "Khabib mi je lagan zalogaj, dajte mi Jonesa i Islama"
Foto - Media Punch

Čovjek je nerealan

Svijet se smije nesretniku Danisu: "Khabib mi je lagan zalogaj, dajte mi Jonesa i Islama"

Midhat Šljivak

Dillon Danis obrukao se prije nekoliko dana u boks meču protiv YouTubera Logana Paula. Doslovno je pregažen u ovom meču od šest rundi, a sada je najavio povratak u MMA, te još uvijek tvrdi da bi lagano pobijedio Khabiba Nurmagomedova i Islama Makhacheva.

Dillon Danis postao je predmet ismijavanja nakon što je ga je Logan Paul deklasirao u boks meču od šest rundi. Ništa od obećanog nije ispunio, pa se nakon boksa namjerava vratiti MMA sportu.

Smatra da zaslužuje mjesto u UFC-u. Vjeruje čovjek da je bolji od čuvenog Khabiba Nurmagomedova s kojim je imao obračun u publici 2018. godine nakon što je The Eagle deklasirao njegovog sparing partnera Conora McGregora.

"Lagano bih dobio Khabiba. Moj jiu-jitsu je suviše dobar za njega", samouvjeren je američki borac i nastavlja:

"Borit ću se sa svima, borit ću se i s Jonom Jonesom ako treba. Ubacite me u UFC, dajte mi Islama Makhacheva... Želim borbu u narednih 30 dana, spreman sam da se borim", poručio je Dillon Danis.

Oglasi

Naravno, i ove njegove riječi su izazvale salvu komentara. Dosta je onih koji kažu da mu je bolje da šuti i da zapravo nije toliko dobar koliko se predstavlja da jeste.

Ni u MMA 30-godišnjak nema neku naročitu karijeru. Odradio je samo dva meča i to protiv poprilično anonimnih boraca i lagano ih je završio.

Riječi da bi lagano završio Khabiba su zaista smiješne. Jasno je da bi i on bio igračka kao što su drugi bili, a o prozivanju velikog Jona Jonesa suvišno je išta govoriti.

On se i ranije hvalio kako je u velikoj gužvi 2018. godine u Las Vegasu zadao nekoliko udaraca jednom od najvećih boraca svih vremena.

"Kad je skočio podigao je ruke i nije znao kako bi me udario. Imao je nekolu blokadu, udario sam ga desnom rukom, a kada je krenuo prema meni, dobio je i aperkat. Pokušao sam ga uhvatiti za glavu, ali je pobjegao", hvalio se Danis.

Kasnije je poput svog mentora Conora McGregora često pričao svašta po društvenim mrežama, ali nakon bruke koju je doživio protiv Logana Paula niko ga više ne smatra ozbiljnim borcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi