Erko Jun poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi

Poljak ostvario pobjedu

Erko Jun poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi

E. Škorić

Erko Jun (29) je večeras u zagrebačkoj Areni imao meč karijere, ali je u četvrtoj borbi u oktagonu doživio prvi poraz.

Ermin Junuzović alias Erko Jun, bh. MMA borac i fitness model, u glavnoj borbi večeri na KSW predstavi izašao je na megdan daleko iskusnijem poljskom MMA borcu i snagatoru Mariuszu Pudzianowskom.

On se u ringu našao sa 14 kilograma težim rivalom, koji je na vaganju imao 118.3 kilograma.

Bh. borac je bio pun samopouzdanja pred ovu borbu i tako je izgledalo od samog ulaska u ring, pa je Pudzianowskom zadao seriju udaraca već u prvoj rundi.

Međutim, gorostasni Poljak uspijeva da sruši Juna na pod i da ga tamo drži neko vrijeme, pokušavajući mu zadati udarce u lice. Erko je izdržao do kraja runde, koja je u konačnici možda izjednačena.

Samo što je krenula druga runda, Jun je nadskočio na Poljaka, ali je na kraju dobio upozorenje sudije. Uslijedila je serija udaraca u glavu iskusnog protivnika, kojem je nažalost dozvolio da ponovno preuzme kontrolu tako što ga je srušio na pod.

Pudzianowski je tehničkim nokautom na kraju u drugoj rundi došao do pobjede, a Jun je doživio prvi poraz u karijeri, plativši danak neiskustvu, mada je bio izuzetno hrabar.

Top Komentari

mile90
Da nije smjesno bilo bi zalosno, svaka cast poljaku koji isto veze nema ali je bolji od ovog izbjeglice iz b€lgije. Sto kaze mirza hatic ne volim ove bildere samo plase ljude
4 18
BobPaisley
...deda ga prebio znaci.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi