Nije mu baš bilo pametno dirati Mikea Tysona - Kamera je sve snimila, glava se sačuvala

Iron Mikeu se nije dopao

Nije mu baš bilo pametno dirati Mikea Tysona - Kamera je sve snimila, glava se sačuvala

Midhat Šljivak

Mike Tyson jedan je od najvećih udarača svih vremena. Kao istinska bokserska legenda njegova pojava još uvijek fanove diže na noge, no dosta je onih koji pređu granice, pa se igraju sa zdravljem ispred strašnog nokautera.

Mike Tyson važi za jednog od najvećih udarača svijeta boksa. Od njegovih udaraca samo rijetki nisu pali, a često je ruke Iron Mike koristio i van ringa.

U prošlosti su mnogi iskušavali sreću s Mikeom. Bezobrazluk su znali skupo platiti, pa se može reći da je američki streamer Paul Denino, poznatiji kao Ice Poseidon, dobro prošao.

Mike je iskoristio praznike kako bi se odmorio na Karibima. Naravno, privukao je pažnju na sebe i nekoliko prolaznika je odlučilo da ga zamoli za fotografiju.

Tyson rijetko odbija fanove, novog puta je Paula Denina odlučio odbiti. Nije mu se dopao izgled njegovog lica i ponašanje, te ga je odbio za fotografiju.

Oglasi

Na snimku koji se pojavio Ice Poseidon ističe da se nije želio kockati i rizikovati da ga Tyson nokautira.

"Rekao je da mi ne možemo dobiti fotografiji i došao je do automobila. Ovi momci su se fotografisali, nama nije dao. Nisam želio da me udari. Rekao je da stanem", istakao je Denino.

Tyson je pored njega odbio još jednog momka. Sjeo je u automobil i otišao je svojim putem, te je sve prošlo bez incidenta.

Tysona tužio momak kojeg je tukao u avionu

Mike Tyson je u aprilu 2022. godine u avionu zadao nekoliko udaraca 37-godišnjem Melvinu Townsendu. Ovaj ga je zbog toga odlučio tužiti.

Oglasi

Townsend je u avionu provocirao legendarnog udarača, nije to Mike više želio trpjeti, okrenuo se i zadao mu je nekoliko udaraca.

Iako je prvobitno Townsend tvrdio kako neće podnijeti tužbu, nedavno se predomislio i sada traži 450.000 dolara odštete. Slučaj će završiti na sudu jer mu Tyson nema namjeru isplatiti ovaj novac.

Snimak iz aviona jasno pokazuje da je 37-godišnjak namjerno provocirao slavnog boksera, učinio je sve da ga iznervira i nakon godinu i po se sjetio da ga tuži.

Sud će ipak imati posljednju riječ i vidjet ćemo šta će odlučiti u ovom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi