Filip Hrgović ponižen od legende pred cijelim svijetom: "Prosječan bokser, idealan je za Joshuu"
Foto - EPA

Thomas Hauser bez dileme

Filip Hrgović ponižen od legende pred cijelim svijetom: "Prosječan bokser, idealan je za Joshuu"

Midhat Šljivak

Slavni bokserski novinar Thomas Hauser nije impresioniran hrvatskim teškašem Filipom Hrgovićem. Tvrdi da je prosječan bokser.

Thomas Hauser iza sebe ima veliku novinarsku karijeru koju je potpuno posvetio boksu radeći za brojne ugledne listove. Gostujući u emisiji Seconds Out 77-godišnjak je govorio o dešavanjima u Saudijskoj Arabiji 23. decembra, a spomenuo je i hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića.

Nije Hauser previše impresioniran onim što u ringu radi El Animal. Tvrdi da je 31-godišnjak samo prosječan bokser.

"Hrgović je prosječan bokser. Zaslužuje poštovanje, neporažen je i pravi je profesionalac. Je li elitni teškaš? Ma, dajte", rekao je Hauser i nastavlja priču:

"Tip s kojim se borio, Mark de Mori, borio se u posljednja četiri meča prije njega s protivnicima koji zajedno imaju 102 poraza. Hrgović je velik i jak momak, ali on je idealan za Joshuu".

Oglasi

"Sve što Hrgović radi, AJ radi bolje. Žalosno je samo to što danas nema previše dobrih boksera u teškoj kategoriji", poručio je legendarni novinar.

Anthony Joshua i Filip Hrgović se bore za IBF pojas

Anthony Joshua i Filip Hrgović u 2024. godini će se boriti za IBF pojas prvaka teške kategorije.

Ovaj pojas trenutno je u vlasništvu Oleksandera Usyka. Ipak, izvjesno je da će on biti slobodan nakon borbe Usyka s Furyjem jer pobjednik meča mora da ga brani protiv obaveznog izazivača Hrgovića ili da ga napusti.

S obzirom na to da Usyk i Fury imaju klauzulu o revanšu, očekuje se da pobjednik napusti IBF pojas, pa će Hrgović i Joshua odlučivati o novom prvaku.

Naravno, postoji mogućnost da El Animal dobije i nekog drugog rivala. Sve su karte prebačene na stol britanskog boksera koji je međutim izrazio spremnost za borbu s Hrvatom.

Pored Joshue kao potencijalni rivali hrvatskog boksera spominju se Jared Anderson i Daniel Dubois i ostaje nam da vidimo s kim će se Hrgović naći u ringu u borbi za pojas prvaka svijeta.

Top Komentari

user1676286668
Nije on ponižen to on zna i sam samo što glumi da je bokser
3 2
Tutumaca
Kad je tako prosjecan sto ga svi izbjegavaju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi