Filipa Hrgovića niko nije tako ponizio, Hrvati ne mogu da vjeruju šta je legendarni trener izjavio

Njemu je favorit u tom okršaju jasan

Filipa Hrgovića niko nije tako ponizio, Hrvati ne mogu da vjeruju šta je legendarni trener izjavio

Endin Čaušević

Hrvatski bokser Filip Hrgović godinu je završio na sjajan način pobjedom protiv Marka De Morija već u prvoj rundi, a u 2024. godini ćemo gledati spektakl i okršaj El Animala protiv Anthonyja Joshue. O tome je pričao i poznati trener Teddy Atlas čija izjava se Hrgoviću sigurno neće svidjeti.

Hrgović je prije nekoliko dana pokazao da je u životnoj formi jer je u Saudijskoj Arabiji već u prvoj rundi nokautirao De Morija i pokazao da je konačno zaslužio pravu priliku i da se bori za pojas.

Istu noć meč je imao i Anthony Joshua koji je porazio Otta Wallina, a nakon toga najavljeno je da bi iduće godine mogli gledati spektakl i okršaj Josua - Hrgović.

Taj meč bi mogao biti za IBF titulu teške kategorije jer će pojas biti dostupan nakon što u februaru Tyson Fury i Oleksandr Usyk odmjere snage.

Hrgović je pokazao svoj kontinuitet i da je dosljedan prave šanse, a kako stvari istu će dobiti i to protiv Joshue koji već nekoliko godina žudi povratkom na vrh svijeta što se tiče teške kategorije.

Oglasi

O ovom meču koji nas najvjerovatnije očekuje 2024. godine govorio je i poznati bokserski trener Teddy Atlas koji nije baš na najljepši način pričao o Hrgoviću.

Atlas je uvjeren da će El Animal biti samo "lagana večera" za Joshuu i da Hrvat nema nikakve šanse protiv Britanca.

"Hrgović jeste prvi izazivač jer je neporažen, ali mislim da je trebao da izgubi od Zhileija Zhanga. Nemam baš neko visoko mišljenje o njemu i siguran sa da će ga Joshua rastrgati", rekao je Atlas.

Sigurno je da je Hrgović već čuo šta je proslavljeni trener rekao o njemu, ali to će Hrvatu biti samo dodatna motivacija da svima pokaže ko je i šta je i da nije bez razloga dobio šansu života.

Još uvijek se čeka da se borba Joshua - Hrgović potvrdi, a pregovori oko iste očekuju se nakon okršaja Fury - Usyk koji nas čeka u februaru iduće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi