Hrvatska na nogama, veliki šef potvrdio obračun kojeg cijeli svijet čeka: Hrgović i Joshua u ringu!
Foto - AFP/EPA

Eddie Hearn otkrio planove

Hrvatska na nogama, veliki šef potvrdio obračun kojeg cijeli svijet čeka: Hrgović i Joshua u ringu!

Midhat Šljivak

Poznati promotor Eddie Hearn potvrdio je još jednom kako Anthony Joshua želi hrvatskog boksera Filipa Hrgovića u borbi za pojas prvaka svijeta teške kategorije po IBF verziji.

Anthony Joshua 8. marta će se u Saudijskoj Arabiji boriti protiv Francisa Ngannoua. Bit će to spektakl koji će privući veliku pažnju cijelog svijeta, a AJ će svakako biti veliki favorit u ovom meču.

Nakon Ngannoua plan promotora Eddieja Hearna je jasan. Njegov bokser želi borbu s Filipom Hrgovićem za upražnjeni pojas prvaka svijeta teške kategorije po IBF verziji.

"Nakon borbe protiv Francisa Ngannoua 8. marta u Saudijskoj Arabiji naš cilj je borba protiv Filipa Hrgovića za upražnjeni pojas prvaka svijeta po IBF verziji", poručio je Eddie Hearn.

Meč s Ngannouom neće previše utjecati na Britanca. AJ ima jasan cilj, želi se boriti što češće i izvjesno je da bi s Hrgovićem mogao u borbu već u maju ili junu ove godine.

Oglasi

IBF pojas ostat će upražnjen po okončanju borbe za apsolutnog prvaka svijeta između Oleksandera Usyka i Tysona Furyja. Pobjednik će, zbog dogovora o revanšu, morati da preda pojas. Prvi izazivač je Hrgović, a broj dva IBF-a je Joshua.

Hrgović sigurno neće čekati Joshuu dalje od sedmog mjeseca. To je sasvim dovoljno vremena da se Britanac oporavi od borbe s Ngannoum koja bi mogla biti izuzetno teška s obzirom na udaračke sposobnosti kamerunskog Predatora.

Joseph Parker zainteresovan za meč s Hrgovićem

Filip Hrgović dobio je izazov i od Josepha Parkera. Novozelandski borac bi rado s El Animalom u ring već u martu.

Navodno, postoji ponuda da se nekadašnji WBO prvak svijeta i Hrgović bore već u martu. Međutim, službene potvrde o tome nema, a teško da će Hrvat pristati na borbu ako ona ne bude zvanično za pojas.

Hrgović je u ringu po okončanju borbe s Markom de Morijem, kojeg je lagano dobio, prozvao i neporaženog Amerikanca Jareda Andersona (16-0) i vidjet ćemo za koga će se odlučiti na kraju.

IBF će u narednim danima objaviti osvježeni ranking izazivača. Tu će neke stvari biti mnogo jasnije i Hrgović će zvanično uskoro dobiti rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi