Filip Hrgović još šuti i ne odgovara na izazov opasnog nokautera: "Ti si broj 1, da te vidim sad..."
Hrvatski teškaš pred novim izazovom (Foto - Slavko Midzor/PIXSELL)

Dubois uputio jasnu poruku El Animalu

Filip Hrgović još šuti i ne odgovara na izazov opasnog nokautera: "Ti si broj 1, da te vidim sad..."

Midhat Šljivak

Britanski bokser Daniel 'Dynamite' Dubois još je jednom izazvao hrvatskog boksera Filipa Hrgovića na meč. On je spreman u ring ući već 8. marta i uveliko proziva El Animala.

Filip Hrgović ponovo je dobio izazov od Britanca Daniela Duboisa. Dynamite želi hrvatskog boksera već 8. marta u ringu u Saudijskoj Arabiji u jednoj od predborbi glavnog meča večeri između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua.

Dubois je kao i Hrgović posljednji meč odradio 23. decembra. U 10. rundi je zaustavio 150 kilograma teškog Amerikanca Jarrella Millera, dok je hrvatski bokser lagano u prvoj rundi završio Australca Marka De Morija.

Jasno je da obojica lagano mogu biti spremna za 8. mart. Dubois želi u ring, ali Hrgović još uvijek šuti.

"To je čovjek kojeg želim narednog. Želim tu borbu narednu i nadam se da Frank (Warren) može izvesti magiju i dogovoriti taj meč. Želim ići naprijed i na vrh i moram se boriti s najboljima", poručio je Dubois i dodaje:

Oglasi

"Zašto Filip? Zato što je najbolji. On je broj jedan. Da ga vidimo sad. Ja sam 'tatica', želim biti 'tatica' teške kategorije i želim proći kroz sve te momke", poručio je Dubois.

26-godišnji teškaš je u profesionalnoj karijeri odradio 22 borbe i na omjeru je od 20 pobjeda i dva poraza. 19 borbi je dobio nokautom, a poražen je u borbi za prvaka svijeta od Oleksandera Usyka, te od sunarodnjaka Joea Joycea.

Uvjeren je 'Dynamite' kako može na vrh teške kategorije. Hrgovića vidi kao idealnog čovjeka preko kojeg bi ponovo dobio šansu u borbi za titulu.

Filip Hrgović će raditi borbu za prvaka svijeta s Joshuom?

Filip Hrgović kao IBF izazivač Oleksandera Usyka mora dobiti borbu za prvaka svijeta i kad-tad će ući u ring kako bi se borio za pojas.

Oglasi

Njegova pozicija prvog izazivača za sada je nedodirljiva. On je spreman čekati još nekoliko mjeseci jer bi mu protivnik mogao biti Anthony Joshua.

Promotor Eddie Hearn potvrdio je još jednom kako će u slučaju da AJ pobijedi Francisa Ngannoua naredni izazov biti Hrgović i to za IBF pojas.

Ova borba bi se mogla desiti u julu. Hrgović je spreman čekati taj meč koji bi mu donio mnogo više nego obračun s Duboisom i za sada nema potrebe za bilo kakvom žurbom.

Sjajni hrvatski bokser u karijeri je za sada bez poraza. Ima omjer od 17-0 i spreman je krenuti na sami svjetski vrh u narednim godinama.

"Osjećam da moje vrijeme tek dolazi i da su najbolje godine ispred mene. Imao sam dosta problema s pronalaskom protivnika, s odgađanjima mečeva u proteklih nekoliko godina. Izdržao sam sve to, još sam mlad za teškaša, neporažen sam i sljedeći sam izazivač za IBF pojas. Osjećam da ću postati šampion i da će naredne godine biti najbolje u mojoj karijeri", poručio je nedavno Hrgović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi