Filip Hrgović završava karijeru ako izgubi od Duboisa: "Ako me on dobije onda nisam za ovo"
Hrvatski teškaš je pun samopouzdanja

Jasna poruka El Animala

Filip Hrgović završava karijeru ako izgubi od Duboisa: "Ako me on dobije onda nisam za ovo"

Midhat Šljivak

Filip Hrgović saopštio je kako će se povući iz boksa ako ga Daniel Dubois dobije u borbi koja se prvog dana juna održava u Saudijskoj Arabiji.

Filip Hrgović veliki je favorit kladionica u borbi protiv britanskog nokautera Daniela Duboisa koja se održava 1. juna. Poručio je kako je spreman otići iz boksa ako izgubi ovu borbu.

Prethodnih dana pričalo se i o sparingu kojeg su ovi bokseri imali prije nekoliko godina. Dubois je želio time poručiti kako je žestok momak jer je kao mlad izdržao razorne udarce El Animala.

Hrgović je komentarisao Duboisa i njegov stil borbe. Tvrdi da Britanac protiv njega nema nikakve šanse.

"Ne znam zašto uopšte priča o tom sparingu kad nije dobro prošao za njega. Tvrdi da se promijenio. Naravno da se promijenio, bio je mlad kao i ja. Smatram da je napredovao, ali karakter mu se nije promijenio. Ne možeš promijeniti ono što si", rekao je Hrgović i nastavlja:

Oglasi

"Imam samopouzdanje, ponovit ću u borbi ono što se dogodilo na sparingu. Radim naporno, 18 godina sam u ovom sportu i radim kao je*eni manijak. Ako izgubim od Duboisa, onda je*eš ovo sve - Onda definitivno nisam dobar koliko mislim i povući ću se iz boksa."

Neće Hrvat podcijeniti protivnika iako je uvjeren u pobjedu.

"Nema taj pobjednički mentalitet, ali smatram da će borba biti dobra. Veliki je i moćan dečko i neće ući u ring tek tako. Ipak, uvjeren sam da ću ga pobijediti".

Dubois u svom CV-u ima veća imena od Hrgovića. Izgubio je dvije borbe (Joe Joyce i Oleksander Usyk), a Filip tvrdi da je u ovim borbama DDD jednostavno odustao.

"Odustao je protiv Joea Joycea nakon što je vodio na sudijskim karticama. Protiv Usyka je imao dobrih trenutaka, ali je i tu završen. Protiv Millera je pokazao nešto više srca, ali Miller je pretežak, nema eksplozivnost i brzinu. Protiv mene će biti potpuno druga priča. Bolji sam i brži, bacam dosta udaraca i uvjeren sam da će i protiv mene odustati.

Oglasi

"Mogu pobijediti apsolutno sve. Smatram da bih pobijedio Usyka, a ako i ne bih dobio meč, pokazao bih više od Duboisa. To je sigurno", rekao je Hrgović.

Dubois odgovorio Hrgoviću

Nakon što je Filip Hrgović saopštio kako će se povući ako izgubi meč Daniel Dubois mu je odgovorio i poručio da će ga on poslati u penziju.

"Taj sparing o kojem se priča nevažan. Ako hoće da se povuče, neka se povuče. Ja ću ga penzionisati. Iskreno mi je nebitan. Ono što sam uradio Big Baby Milleru, to ću napraviti i njemu. Samo je bitno da budem u formi", rekao je Dubois.

Britanski nokauter ovaj meč dočekuje s omjerom od 20 pobjeda i dva poraza. 19 od 20 mečeva završio je nokautom. S druge strane El Animal Hrgović je na omjeru od 17-0 i 14 nokauta.

Ova borba mogla bi biti za upražnjeni IBF pojas teške kategorije. Odluka o tome bit će donesena nakon borbe Oleksandera Usyka i Tysona Furyja jer će pobjednik morati napustiti pojas.

Englezi također tvrde da će se pobjednik meča Hrgović - Dubois početkom septembra boriti protiv Anthonyja Joshue na čuvenom Wembley stadionu u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi