Filip Hrgović poručio da najradije više ne bi ušao u ring: "Ovo mi je smak svijeta"
El Animal nije krio razočarenje ( Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

El Animal razočaran porazom

Filip Hrgović poručio da najradije više ne bi ušao u ring: "Ovo mi je smak svijeta"

Midhat Šljivak

Filip Hrgović vratio se u Zagreb nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri. El Animal je u subotu u Saudijskoj Arabiji izgubio tehničkim nokautom od Daniela Duboisa i propustio je šansu postati IBF šampion svijeta teške kategorije.

Veliko razočarenje vlada kod Filipa Hrgovića po povratku iz Saudijske Arabije u Zagreb. Izgubio je meč karijere od Daniela Duboisa i vratio se nekoliko koraka unazad.

Hrgović je svjestan da je propustio ogromnu šansu da uđe među pravu elitu teške kategorije. I dalje smatra da je bolji od Duboisa.

"Nemam puno toga reći. Propustio sam priliku karijere. I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Bio sam uvjeren da ću ga pobijediti, bio sam uvjeren da je došlo moje vrijeme i da se posložilo sve da postanem prvak. Bio sam pred vratima raja. Trebam malo vremena da razmislim o svemu", rekao je Hrgović.

Meč s Duboisom odlučio je odraditi iako mu je tri sedmice prije borbe na sparingu pukla arkada. Usput je imao i virozu.

"Pukla mi je arkada na sparingu. Meč je bio pod upitnikom, ali ja sam odlučio da se želim boriti. Potom sam dobio virozu 10-ak dana prije meča, pet dana sam ležao u krevetu. Držalo me do samog meča."

Oglasi

"Nisam bio u pravoj snazi, bolest je uzela dosta na pripremama i to je uz arkadu jedan od razloga poraza. Udario me glavom u drugoj rundi, da se to nije dogodilo borba bi išla u skroz drugom pravcu. Krv mi je išla u oči, nisam vidio njegove udarce, on je priliku iskoristio."

"Imao sam prednost na sudačkim karticama. Ko zna šta bi bilo na kraju. Nije završilo onako kako sam očekivao. Razočarao sam sebe i sve koji su vjerovali u mene. Nisam bio pravi, nisam bio brz na nogama ni dobar u defanzivi. Htio sam ga nokautirati, primio je dosta razornih udaraca i mislio sam da neće preživjeti tri runde."

"Silio sam, ponijelo me, a potom se sve okrenulo. Zašto se sve desilo, gdje je došlo do greške, znat ću nakon analize. Trebat će mi vremena."

Priznaje Hrgović kako je malo i podcijenio Duboisa.

Oglasi

"Išao sam u meč, pa šta bude. Bio sam u deficitu, ali nisam želio ispustiti priliku. Možda sam ga malo i podcijenio. On me iznenadio, nije posustao nakon dosta jakih udaraca, a ranije je znao odustajati. Tu smo gdje smo. Dočekujete me kao gubitnika", poručio je Hrgović po dolasku u Zagreb.

Pred borbu je rekao da će se povući ako izgubi borbu od Duboisa. Trenutno ne zna šta bi od sebe.

"Ne znam šta ću dalje. Rekao sam da ću se povući ako izgubim jer nisam vjerovao da je on rang borca koji će me pobijediti. Znam da vrijedim puno više. Osjećam se tako da najradije više nikad ne bih boksao."

"Ovo mi je smak svijeta, ali ne mogu se povući s porazom. Mislim da ću još jednom pokušati posložiti sve i napraviti novi prodor prema tituli. Sada sam slobodan da radim šta želim. Mogu uzeti vremena koliko hoću", rekao je Hrgović.

Top Komentari

GuiliDamou
Tako ti je u životu kad te napne gowno a ti kontas srce ti poraslo! Prebrzo si poletio, spustio te Dubois u osnovnu skolu, sad opet ispocetka jbg. Ako iskoristis poraz kao lekciju, bit ce dobro.
0 0
user1676286668
To ti i jest najbolje...sad lagano počni da se bavis nečim drugim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi