Filip Hrgović saznao rivala  - "El Animal" ispred sebe ima najteži izazov u karijeri

Službeno najavljem meč u Rijadu

Filip Hrgović saznao rivala - "El Animal" ispred sebe ima najteži izazov u karijeri

Edmir Škorić

Hrvatski borac Filip Hrgović ima i službeno novu borbu. U ring se vraća 1. juna u Rijadu, a rival će mu biti do sada najteži u karijeri.

Na press konferenciji u Londonu potvrđen je meč Hrgovića i Daniela Duboisa. Već neko vrijeme pričalo se da bi "El Animal" mogao nastupiti na ovoj priredbi i sada je stigla i potvrda.

Posljednji meč je Hrvat odradio u decembru prošle godine, kada je u Rijadu porazio Marka De Morija prekidom u prvoj rundi.

Sada mu "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" priredbi slijedi okrašj sa Britancem koji ima 20 pobjeda i dva poraza uz 19 nokauta. Borac s nadimkom Dynamite je posljednji meč odradio u Rijadu kada i Hrgović, porazviši tada Jarrella Millera.

Prije toga je napao Oleksandra Usyka u avgustu, ali je to bio jedan od njegova dva poraza. Prisjetit ćemo se da je poslao Ukrajinca u nokdaun u petoj rundi udarcem u tijelo, ali procijenjen je kao nizak te nije uspio postati prvak.

Oglasi

Hrgović će u ovom srazu predstavljati Matchroom kojeg vodi Eddie Hearn, a Dubois Queensberry čiji je glavni čovjek Frank Warren.

"Prije smo sparirali. Stalno priča o tome, sad ću mu pokazati da sam se promijenio", rekao je Britanac, a teškaš iz Sesveta mu je odgovorio:

"Nadam se da se promijenio, ako nije, borba će trajati samo nekoliko rundi. Taj sparing nije prošao dobro za njega".

Njih dvojica su se 2018. godine našli oči u oči tokom sparinga na treningu, a Hrgović tvrdi da ga je uništio te da je Dubois morao otkazati meč protiv DL-a Jonesa zbog povrede.

Top Komentari

user1676286668
Ima da ti čojk razbije tu kocku na ramenima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi