Nije ni čudo što je pobjegao od Filipa Hrgovića: Bivšem šampionu u ring doveli 'vreću' od 140 kg
Michael Hunter imao lagan posao

Lagan trijumf Michaela Huntera

Nije ni čudo što je pobjegao od Filipa Hrgovića: Bivšem šampionu u ring doveli 'vreću' od 140 kg

M. Šljivak

Michael Hunter nekada je bio američka nada za dolazak na vrh teške kategorije. Međutim, 35-godišnjak nije ispunio očekivanja, a protekle noći se vratio u ring u poprilično bizarnom meču protiv Ignacia Esparze koji ima gotovo 140 kilograma.

Nekadašnji WBA internacionalni šampion teške kategorije, te izazivač Oleksandera Usyka u borbi za cruiser pojas WBO organizacije Michael Hunter, uspješno se vratio u ring nakon septembra prošle godine i laganog posla kojeg je odradio protiv Miguela Cubosa.

35-godišnji američki bokser ispred sebe je ponovo imao lagan zalogaj. Ignacio Esparza nije bokser koji može ugroziti iole ozbiljnog borca, pa i Hunter nije imao previše problema.

Esparza je težak gotovo 140 kilograma. Njegov izgled ničim ne asocira da se radi o profesionalnom bokseru, pa nije čudo što je Hunterov tim odlučio da baš njega izabere za povratnički meč.

Doslovno se Hunter nije ni namučio. Esparza je bio gotov u četvrtoj rundi, pa je ugao zaustavio meč.

Oglasi

Hunter je tako bez većih problema došao do 22. pobjede u karijeri. Ovo mu je bio 16. nokaut, ali i definitivno najbizarnija borba karijere.

Amerikanac je dosad doživio samo jedan poraz. Pobijedio ga je Oleksander Usyka u borbi za pojas cruiser kategorije, a dva puta su mu mečevi završavali neriješenim rezultatima. Odradio ih je protiv Alexandera Povetkina i Jerryja Foresta.

Najveća pobjeda karijere mu je protiv sjajnog Kongoanca Martina Bakolea, ali u ovakvom stanju teško da bi u ovom trenutku ponovo pobijedio.

Hunter izbjegao Filipa Hrgovića

Tokom 2021. godine Michael Hunter se trebao boriti za obaveznog izazivača IBF-a protiv Filipa Hrgovića. Pregovori su propali.

Oglasi

Tadašnji tim hrvatskog boksera Saurlend javno je prozvao Amerikanca. Smatrali su da bježi od obračuna.

"Hrgović je potpisao ugovor, a Hunter još uvijek traži olovku. Možda je svjestan šta ga čeka u borbi s Al Animalom."

Hunter se potom izvlačio kako nije želio čekati Hrgovića i njegov tim. To je interesantno jer on nije potpisao ugovor.

"Nisam pobjegao. Hrgović ne radi sam svoj posao i zbog toga stalno čeka. Ja ne želim čekati da mi se otvore stvari i sam ću napraviti što je potrebno", rekao je Hunter.

Amerikanac sada ima namjeru uključiti se u vrh teške kategorije. Ipak, na to će dugo čekati jer protivnici kao Esparza ne garantuju apsolutno ništa. On tvrdi da je spreman na borbu sa svima.

"Nisam se dugo borio jer me svi izbjegavaju. Svi znaju da bih trebao biti ispred njih na rankingu. Borit ću se Bakoleom ponovo, volio bih se boriti i s Joshuom. Ima tu još nekoliko momaka, uključujući i Jareda Andersona", rekao je Hunter.

Top Komentari

vedin
A Hrgović je do sada imao borbe sa velikim bokserima hahahahaha...
0 0
user1676286668
Čuj bježi od hrgovica pa svi su ozbiljniji i opasniji od te kocke hrgovica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi