Hrvatska neće spavati, Filip Hrgović pred borbom života: "Došlo je vrijeme..."
Hrvatski bokser pred borbom karijere (Foto: Instagram)

El Animal čeka odgovor Usyka

Hrvatska neće spavati, Filip Hrgović pred borbom života: "Došlo je vrijeme..."

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović javno je izazvao Oleksandera Usyka za borbu 17. februara. Učinio je to nakon što je Tyson Fury zbog povrede otkazao meč za apsolutnog prvaka svijeta.

Filip Hrgović mogao bi se 17. februara naći u meču života. On je, prema navodima inostranih medija, dobio poziv da zamijeni povrijeđenog Tysona Furyja u meču protiv Oleksandra Furyja i spreman ga je prihvatiti.

El Animal je odlučio javno prozvati ukrajinsku mašinu. Spreman je uskočiti u meč jer je obavezni IBF izazivač za šampiona svijeta.

"Spreman sam uskočiti u meč. Idemo Usyk. Duguješ mi priliku meč. Došlo je vrijeme da se konačno sretneš sa mnom", poručio je hrvatski teškaš.

Veoma brzo će biti poznato hoće li Hrgović spasiti veliki događaj u Saudijskoj Arabiji. Do borbe su ostale samo dvije sedmice i hrvatski teškaš bez obzira na to nema namjeru propustiti jedinstvenu šansu da postane šampion svijeta.

Oglasi

Hrgović je prvi u redu za borbu s Usykom. Sada je sve na timu ukrajinske zvijezde i samo će oni odlučiti hoće li Hrvata prihvatiti za protivnika.

Oleksandr Usyk je hladnokrvno reagovao na otkazivanje borbe

Oleksander Usyk je veoma hladnokrvno reagovao na vijest da se Tyson Fury povukao iz borbe za apsolutnog prvaka svijeta. Najavljivao je ranije da bi se to moglo desiti.

Menadžer Egis Klimas je za magazin Ring otkrio kakva je reakcija velikog šampiona bila kada je stigla vijest o povredi Kralja Cigana.

"Fury je je*ena kukavica koja čini sve da bi izbjegao meč s Usykom. Naredio je toj svojoj kurvici da ga udari kako bi ga povrijedio", rekao je Klimas i dodaje:

Oglasi

"Kada je stigla vijest do Oleksandera da od borbe neće biti ništa, on se samo nasmijao. To je sve što je uradio. On je mentalno jak da bi ga to potreslo", rekao je Klimas.

Sada se čeka odluka hoće li do borbe 17. februara doći i hoće li Filip Hrgović biti taj koji će dobiti šansu za borbu karijere.

Hrvatski teškaš je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 17-0, dok je Usyk odradio 21 borbu i sve ih je dobio. Posljednji je 'stradao' Daniel Dubois, a prethodno dva puta Anthony Joshua.

Hrgović je s druge strane najveći skalp imao protiv Zhilei Zhanga, a krajem decembra u Saudijskoj Arabiji je u prvoj rundi nokautirao Marka de Morija.

Top Komentari

user1676286668
Dokle više vi nas hoćete ubijedjt da će se borit protiv usyka isto kao što nas ubjedjujete da je Ivana Knoll influencer a ne ravaku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi