Filip Hrgović bi u Kini mogao napasti pojas prvaka svijeta protiv poznatog lica
(AP Photo/Hassan Ammar)

Hrvatski bokser ima veliku priliku

Filip Hrgović bi u Kini mogao napasti pojas prvaka svijeta protiv poznatog lica

Midhat Šljivak

Tyson Fury mogao bi ostati bez WBC pojasa prvaka svijeta teške kategorije. Razlog je neaktivnost i činjenica da nije zainteresovan za odbranu titule, pa bi organizacija uskoro mogla djelovati, oduzeti mu pojas za kojeg bi se potom u Kini borili Zhilei Zhang i Hrvat Filip Hrgović.

WBC prvak svijeta teške kategorije Filip Hrgović nema namjeru da brani pojas. Umjesto odbrane titule on je odabrao meč s MMA zvijezdom Francisom Ngannouom i po svemu sudeći nema namjeru da brani pojas.

To će vjerovatno značiti oduzimanje titule, a ta situacija otvorila bi fenomenalnu mogućnost za hrvatskog boksera Filipa Hrgovića.

Iako je 31-godišnji teškaš trenutno prvi izazivač Oleksandera Usyka, koji drži ostale pojaseve, WBC bi mogao organizovati borbu između El Animala i Kineza Zhilei Zhanga za upražnjenu titulu.

Ova borba bi se održala u Kini i ujedno bi to bio revanš iz 2022. godine kada je Hrgović, po mnogima kontroverznom odlukom, savladao Zhanga jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi borbe.

Oglasi

Hrgović je trenutno vlasnik IBF internacionalne titule i prvi je izazivač Oleksanderu Usyku, dok je Zhang privremeni WBO prvak svijeta.

Hrvatski bokser u karijeri je odradio 16 borbi. Njegov učinak je perfektan (16-0), a 13 borbi je završio nokautom.

S druge strane Zhang ima omjer od 26 pobjeda, jednog poraza i jednog neriješenog meča.

Pored Hrgovića nije izašao kao pobjednik iz duela s Jerryjem Forrestom u borbi koja je bodovana neriješeno.

Top Komentari

Manager
WBC prvak svijeta teške kategorije Filip Hrgović nema namjeru da brani pojas.
0 1
plemic
kakav sataraš od ćlanka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi