Hrvat mu je trn u oku: 'Tatica' demolirao zvijer od 150 kilograma, sad je krenuo po Filipa Hrgovića
Hrvatski teškaš dobio izazov (Foto - Jurica Gaoloic Pixsell)

Javna prozivka hrvatskog boksera

Hrvat mu je trn u oku: 'Tatica' demolirao zvijer od 150 kilograma, sad je krenuo po Filipa Hrgovića

Midhat Šljivak

Filip Hrgović mogao bi se u ringu naći 8. marta, a za sada je najizvjesniji rival britanski bokser Daniel Dubois. El Animal je dobio priliku da bira rivala, a zatim ga je prozvao Triple D.

Hrvatski bokser Filip Hrgović bio je spreman uskočiti u meč s Oleksanderom Usykom 17. februara umjesto povrijeđenog Tysona Furyja, ali je saudijski šeik Turki Alalshikh otkazao kompletan događaj i prebacio ga je za 18. maj.

Hrgović je tako ostao bez prilike da napadne Usyka kojem je obavezni izazivač po IBF verziji, no šeik mu je ponudio nastup 8. marta u večeri kada će rukavice u Saudijskoj Arabiji ukrstiti Anthony Joshua i Francis Ngannou.

Alalshikh je El Animalu ponudio šestoricu boksera. Daniel Dubois, Martin Bakole, Frank Sanchez, Jarrell Miller, Agit Kabayel i Jared Anderson su mu na stolu i čije god ime kaže, želja će mu biti ispunjena.

Fenomenalni hrvatski teškaš se još nije oglasio, ali zato jeste jedan potencijalni rival. Britanac Daniel Dubois spreman je da se bori s Hrgovićem i javno ga je prozvao.

Oglasi

"Ja sam tvoj tatica. Čujem da prozivaš mnoge, nisam čuo svoje ime. Jesi li spreman jer ja jesam", poručio je Daniel Dubois.

Britanski bokser posljednji nastup je imao kao i Hrgović 23. decembra u Rijadu. U 10. rundi je nakon fenomenalne predstave tehničkim nokautom nanio prvi poraz 150 kilograma teškom Amerikancu Jarrelu Milleru.

Borbu prije toga je nekadašnji WBA prvak svijeta imao protiv Oleksandera Usyka. Izgubio je nokautom u devetoj rundi, no Britanci su uvjereni kako je on trebao postati šampion jer je Ukrajinac u jednom trenutku otišao na pod, ali sudije su procijenile da je udarac bio ispod pojasa i Usyku je dopušteno da se oporavi.

Imao je 'Dinamit' i loših predstava. Kevin Lerena ga je u decembru 2022. godine umalo nokautirao u prvoj rundi, ali se vratio i pobijedio meč. Pored Usyka ima poraz i od Joea Joycea nokautom u 10. rundi.

Oglasi

Dubois ima i rezervni plan

Ako ne dođe do meča s hrvatskim bokserom 26-godišnji Britanac ima već zakazane obaveze u borbi za pojas prvaka Evrope.

On je odlučio prihvatiti meč za prvaka Evrope (EBU) protiv Belgijanca Ryada Merhyja, ali za sada je ta borba na čekanju dok se ne razriješi eventualna borba s Hrgovićem.

Merhy je nedavno usred Pariza uništio veliku francusku nadu Tonyja Yoku, dobio je šansu da se bori za EBU naslov s Tomom Schwarzom, no Nijemac je odustao od borbe.

Organizatori su potom ponudili borbu Duboisu. On ju je prihvatio, ali Hrgović je ipak veći izazov i donosi mnogo više od duela s belgijskim bokserom.

Sada se čeka odgovor Hrgovića na izazov Britanca, a on bi trebao doći u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi