Hrvat uletio u ring dok je Hrgović slavio pobjedu, a onda je nastala fotografija za sva vremena!

Pružio podršku svom sunarodnjaku

Hrvat uletio u ring dok je Hrgović slavio pobjedu, a onda je nastala fotografija za sva vremena!

Endin Čaušević

Hrvatski bokser Filip Hrgović sinoć je već u prvoj rundi nokautirao Marka de Morija i nastavio sjajan niz pobjeda. Iako je meč bio u Saudijskoj Arabiji ovaj bokser imao je odličnu podršku, a sjajna fotografija nastala je u ringu nakon što je okršaj završen.

Hrgović je pokazao da se nalazi u vrhunskoj formi i došao je do 17. pobjede u svojoj karijeri, ali niko nije očekivao da će meč tako kratko trajati.

De Mori je najavljivao da će on biti taj koji će pobijediti i nokautirati Hrgovića, ali desilo se upravo suprotno i to tek nakon nešto više od minute koliko je ovaj meč trajao.

Hrgović je sjajnim udarcem prvo uzdrmao svog protivnika, a kada se on ustao dokrajčio ga je s nekoliko ubitačnih udaraca nakon čega je De Mori bio nokautiran.

[twitter]https://twitter.com/As2274Asif/status/1738610018138935406[/twitter]

Iako je ovaj meč bio u Saudijskoj Arabiji, odnosno Riyadhu hrvatski borac je svejedno imao zaista veliku podršku.

Oglasi

Bilo je tu i mnogo poznatih ličnosti iz cijelog svijeta, a naravno najveću pažnju dobio je Cristiano Ronaldo. No, za Hrgovića on nije bio najvažniji član Al Nassra koji je došao da isprati njegov meč.

U dvorani je bio i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović koji je došao pružiti podršku svom sunarodnjaku, te je čak bio i u svlačionici prije početka meča.

Nakon što je Hrgović nokautirao svog protivnika Brozović je uletio u ring kako bi mu čestitao, a potom je nastala fotografija za pamćenje.

   Hrvatski fudbaler Marcelo Brozović nije mogao propustiti spektakl u Riyadhu i priliku da svom sunarodnjaku Filipu Hrgoviću pruži veliku podršku

Također, vijest koja je sinoć odjeknula jeste izjava britanskog promotora Eddieja Hearna koji je najavio da će se iduće godine za IBF pojas prvaka teške kategorije boriti upravo Hrgović i Anthony Joshua.

"Potpisali smo borbu s Wilderom, ali on je izgubio večeras. Možda je to i dobra stvar jer AJ želi postati trostruki prvak svijeta. Bit će borba AJ vs Hrgović za svjetsku titulu", rekao je Hearn.

Također, u Riyadhu se sinoć borio i Joshua koji je slavio protiv Otta Wallina prekidom nakon pete runde. Njihov okršaj svi žele da vide, a taj spektakl konačno je najavljen za iduću godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi